Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί είσαι πιο ελκυστικός, όταν είσαι με παρέα.
– Πώς δεν θα έχεις πια μνήμη χρυσόψαρου.


Ξέρεις ότι σύμφωνα με έρευνα του American Sociological Review, ο μέσος άνθρωπος έχει λιγότερους φίλους από ό,τι είχε στο παρελθόν; Αλήθεια πόσοι φίλοι είναι αρκετοί; Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που συνδέονται με αυτό το φαινόμενο; Ο φόρτος εργασίας και η διαδικτυακή επικοινωνία επισημαίνουν οι ειδικοί. Κι επειδή το πρώτο δεν είναι εύκολο να το ελέγξεις, όμως με το δεύτερο σίγουρα μπορείς να έχεις το πάνω χέρι, θα σου πω 3 βασικούς λόγους, για να επιδιώκεις πιο συχνά την κατά πρόσωπο επαφή με τους φίλους σου, καθώς και την έξοδο με την παρέα σου.

1.Αυξάνει την ελκυστικότητά σου

Το μυστικό για να δείχνει κάποιος πιο ελκυστικός, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, είναι η ένταξή του σε μια παρέα. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας, οι άνθρωποι φαίνονται πιο ελκυστικοί από τους άλλους, όταν είναι σε μια ομάδα κι όχι μόνοι τους ή με έναν μόνο φίλο δίπλα τους. Αν είσαι λοιπόν ακόμα μόνος ή μόνη, έχεις ένα λόγο παραπάνω για να ενταχθείς σε μια παρέα ή να θυμηθείς αυτές που ήδη έχεις.

2.Βελτιώνει τη μνήμη σου

Σύμφωνα με την Κλινική Mayo στη Μινεσότα όσοι έχουν έντονη κοινωνική ζωή παρουσιάζουν 55% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης. Το ήξερες αυτό; Μην εστιάζεις, λοιπόν, μόνο στην εργασία, για να παραμείνεις εγκεφαλικά σε φόρμα. Οργάνωσε τώρα την επόμενή σου έξοδο με μια παρέα.

3.Αυξάνει την ευτυχία σου

Η ευτυχία είναι μεταδοτική, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό BMJ. Και το κλειδί της ευτυχίας σου είναι οι φίλοι σου. Γιατί; Γιατί η παρέα με αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους αυξάνει τη χαρά και την αισιοδοξία. Φρόντισε, λοιπόν, να περιβάλλεσαι από τους σωστούς ανθρώπους, αν θέλεις να διεκδικήσεις μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν αρκεί να αποτελείς απλά και μόνο μέλος μιας παρέας. Καλό θα ήταν να επιλέξεις έξυπνα και με ποιους κάνεις παρέα. Γι’ αυτό διάλεξε τους καλύτερους! Όχι με βάση το status quo, αλλά με βάση το πώς σε κάνουν να νιώθεις. Σε αυτό το τελευταίο δώσε έμφαση! 

Διάβασε ακόμα:

Μία Ψυχοθεραπεύτρια Εξηγεί Πόσους Φίλους Χρειάζεσαι

Οι Ανθρώπινες Σχέσεις Στην Ψηφιακή Εποχή  

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.