Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να κάνεις την άσκηση.
-Τι να γράψεις στο χαρτί.


Ο τρόπος που γράφεις αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς αποκαλύπτει πολλά για τον εαυτό σου και για όλα όσα κρύβονται στο υποσυνείδητό σου. Σε κάνει να ανακαλύπτεις συναισθήματα και τις πιο βαθιές σου σκέψεις, να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να συνειδητοποιήσεις τι είναι τελικά σημαντικό για εσένα.

Η άσκηση που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τις δυνάμεις σου και τον ίδιο σου τον εαυτό. Θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να κατακτήσεις περισσότερα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 15 λεπτά από τον χρόνο σου, ένα μολύβι και ένα χαρτί.

Μάθε περισσότερα για τον εαυτό σου

Πάρε χαρτί και μολύβι και αφιέρωσε από 15 λεπτά στα εξής θέματα:

1.Όνειρα και κίνητρα

“Οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς είναι αληθινό ” – Picasso

Σημείωσε όλα όσα θέλεις να συμβούν στην ζωή σου. Τι θεωρείς το πιο σημαντικό από όλα και σε τι θα ήθελες να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο;

Πώς είναι το ιδανικό σπίτι και πού βρίσκεται; Τι δουλειά θέλεις να κάνεις κάθε ημέρα; Με ποιον θέλεις να μοιράζεσαι τις στιγμές σου; Πόσο ψηλά θέλεις να φτάσεις επαγγελματικά; Τι θα ήθελες να μάθεις;

Το ζητούμενο είναι να καταλάβεις τι έχει σημασία για εσένα και να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου τα όνειρά σου και να συνειδητοποιήσεις αν τα έχεις παραμερίσει.

2.Προβλήματα και λύσεις

“Αν δείξεις στους ανθρώπους τα προβλήματα και τους δείξεις και τις λύσεις, θα έχουν κίνητρο να δράσουν” -Bill Gates

Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου. Σημείωσε κάθε πιθανή λύση στις μεγαλύτερες προκλήσεις σου. Μην σταματάς να σκέφτεσαι. Αυτό θα σε βοηθήσει να αναλάβεις δράση και να λύσεις ότι σε απασχολεί.

3.Φανταστικοί χαρακτήρες

“Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση έχει όρια, ενώ η φαντασία όχι” -Einstein

Χρησιμοποίησε την φαντασία σου. Γράψε για έναν φανταστικό κόσμο, μία φανταστική πόλη ή χαρακτήρα. Περίγραψέ τον με λεπτομέρειες. Πώς μοιάζει; Τι σκέφτεται; Τι του δίνει κίνητρο και τι τον ενδιαφέρει περισσότερο; Χρησιμοποίησε την φαντασία σου και εμπνεύσου από τον φανταστικό σου ήρωα.

4.Νίκες και ευγνωμοσύνη

Στην προσπάθειά σου να είσαι τελειομανής, προσπερνάς τις επιτυχίες σου και εστιάζεις στις αδυναμίες σου. Σκέψου τι έχεις καταφέρει και σε τι έχεις επιτύχει. Ακόμα και οι μικρές νίκες είναι σημαντικές γιατί είναι προϋπόθεση της επιτυχίας. Αφιέρωσε 15 λεπτά, κάνε μόνο θετικές σκέψεις και σημείωσε όλα αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων. Θα διαπιστώσεις ότι νιώθεις πιο γεμάτος και έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

5.Νέες ιδέες

Σκέψου και σημείωσε νέες ιδέες. Προσπάθησε να τις συνδυάσεις για να κάνεις νέες ανακαλύψεις. Γράψε μία σειρά ερωτήσεων που ξεκινούν όλες ως εξής: “τι θα γινόταν αν…”.

“Η ερώτηση έχει μεγάλη δύναμη γιατί αποτελεί βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο” – Indira Gandhi

Για παράδειγμα τι θα γινόταν αν υπήρχε λύση σε ένα πρόβλημα που σε απασχολεί και πρέπει να λύσεις ή τι θα γινόταν αν είχες την κατάλληλη βοήθεια για να αναπτύξεις μία νέα ιδέα για ένα project που θα μπορούσες να κάνεις;

Σκέψου, πάρε μολύβι και χαρτί, σημείωσε ερωτήσεις και ανακάλυψε νέα μονοπάτια. 

 

Διάβασε ακόμα:

Κατανόησε Καλύτερα Τον Εαυτό Σου Και Κάνε Τη Διαφορά Στη Δουλειά Σου

12 Ερωτήσεις Που Πρέπει Να Κάνεις Στον Εαυτό σου