H Oysho ενώνει τις δυνάμεις της με τη Think Pink Europe ως ευρωπαϊκός συνεργάτης στον αγώνα δρόμου Race for the Cure®, μετά από τη συνεργασία τους στους αγώνες της Ελλάδας και της Ιταλίας στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

To brand είναι ευαισθητοποιημένο πάντα σε κοινωνικά θέματα και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες. Έτσι και φέτος στηρίζει έμπρακτα για 6η συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα θεσμό της Αθήνας κατά του καρκίνου του μαστού με την ιδιότητα του Επίσημου Χορηγού, σε συνεργασία πάντα με το Greece Race for the Cure® «Άλμα Ζωής».

Ο αγώνας δρόμου, θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά αυτή τη φορά στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου σε 32 ευρωπαϊκές χώρες και έχει στόχο να υποστηρίξει φιλανθρωπικούς οργανισμούς στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.
Η Oysho, που ήδη συνεργάζεται με τον Αγώνα Δρόμου Γυναικών στην Ισπανία από το 2013, συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια για να διαδώσει ευρύτερα το μήνυμα και να συνεχίσει τη συνεργασία της σε διεθνές επίπεδο.

Λίγα λόγια για το Greece Race for the Cure® 

To Greece Race for the Cure® είναι το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα. Πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, εδώ και 11 χρόνια. Μέσα από τη διοργάνωση υλοποιούνται προγράμματα του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” ενάντια στον καρκίνο του μαστού. 

Αξίζει μάλιστα να ξέρεις ότι:

 • Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.
 • Κάθε χρόνο πάνω από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως αναμένεται να διαγνωστούν με καρκίνο μαστού.
 • Κάθε χρόνο, περισσότερες από 465.000 γυναίκες παγκοσμίως χάνουν τη ζωή τους από την ασθένεια.
 • Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.
 • Επίσης, υπολογίζεται πως 1 στις 11 Ευρωπαίες θα νοσήσει με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.
 • Στην Ελλάδα, η συχνότητα του καρκίνου του μαστού υπολογίζεται σε 6.000 νέες περιπτώσεις ετησίως.
 • Κάθε 2,5 ώρες γίνεται μια νέα διάγνωση, ενώ κάθε 6 εργάσιμες ώρες μια γυναίκα πεθαίνει από καρκίνο του μαστού.

Ο σκοπός είναι ιερός και ούτε η COVID – 19 δεν μπορεί να του βάλει φρένο. Φέτος λοιπόν, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, η πραγματοποίηση του αγώνα με τον μαζικό, γιορτινό χαρακτήρα που το έχουμε συνηθίσει δεν είναι εφικτή. Γι’ αυτό γίνεται digital, συμμετέχοντας σε έναν κοινό Πανευρωπαϊκό αγώνα, το digital Race for the Cure® 2020!

Για τι ακριβώς αγωνίζονται στο Greece Race for the Cure®; 

 • Για να ενημερωθεί για τον καρκίνο του μαστού κάθε γυναίκα, σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεται.
 • Για να ακούσουν όλοι τη φωνή τους για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
 • Για να απομυθοποιήσουν τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να νικήσουν το φόβο και τις προκαταλήψεις.
 • Για την βελτίωση ποιότητας ζωής και τα δικαιώματα της γυναίκας με καρκίνο μαστού.
 • Για την στήριξη των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού και των οικογενειών τους.
 • Για να σωθούν ζωές.
 • Για να τιμήσουν τις γυναίκες που δεν είναι πια κοντά μας.

Τι λένε οι ίδιοι για το digital Race for the Cure®

«Η κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 μας ενέπνευσε ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διοργανώσουμε το Race for the Cure® με έναν διαφορετικό τρόπο.
Προσκαλούμε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη να συμμετέχει στο digital Race for the Cure® και να στηρίξει τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού, τους εργαζομένους υγειονομικής περίθαλψης και τα νοσοκομεία συγκεντρώνοντας πόρους και συνεισφέροντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού.»

Πώς μπορείς να λάβεις μέρος

Άξιο αναφοράς είναι πως στο συγκεκριμένο event μπορείς να λάβεις μέρος από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, της Ευρώπης ή του κόσμου και αν βρίσκεσαι. Εξάλλου και ο καρκίνος, δεν κάνει διακρίσεις.

Κάνε την εγγραφή σου και απόκτησε το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης. Μπορείς να παραλάβεις το υλικό για την συμμετοχή σου (t-shirt, race kit) από το σημείο παραλαβών, Ηπείρου 11, 2ος Όροφος, Αθήνα:

 • 14/9/2020 έως  2/10/2020, Δευτέρα με Παρασκευή, 10πμ-6μ.μ.
 • Σάββατο 26/9 & Κυριακή 27/9, 9πμ-3μ.μ.

Μοιράσου την εμπειρία σου στα social media και γίνε μέρος του μεγαλύτερου αθλητικού event για τον καρκίνο του μαστού #RFTC2020Η

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή, μπες στο https://greecerace.gr/digital-race-for-the-cure-registrations/

Author(s)

 • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.