Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:
-Ποιες φράσεις κλισέ πρέπει επειγώντος να αντικαταστήσεις.
-Ποιες είναι οι λέξεις με “υψηλή δόνηση” και πως να τις χρησιμοποιείς.
Μπορεί να μην το είχες συνειδητοποιήσει έως τώρα αγαπητέ μου αναγνώστη, ωστόσο μην έχεις καμία αμφιβολία. Οι σκέψεις και οι λέξεις σου χτίζουν την πραγματικότητά σου. Με απλά λόγια, ζεις ό,τι σκέφτεσαι και λες!
Οι λέξεις έχουν ενέργεια. Οι λέξεις έχουν δόνηση. Δίνουν σχήμα και μορφή στις σκέψεις σου και τις υλοποιούν ως γεγονότα στον ορατό κόσμο. Χωρίς να το καταλαβαίνεις, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, ενεργοποιείς τον νόμο της έλξης με τις λέξεις που χρησιμοποιείς για να περιγράψεις την καθημερινότητά σου και με το συναίσθημα που τις φορτίζεις.
Κάθε φορά που σε ρωτούν φίλοι και συνεργάτες «τι κάνεις;» και εσύ απαντάς: «χάλια», «αγώνας», «από το κακό στο χειρότερο», «δεν την παλεύω», «αρρώστια», το GPS του μυαλού σου το δέχεται όλο αυτό ως οδηγία. Συντονίζεται στη δόνηση που εκπέμπεις και προσελκύει στην καθημερινότητά σου, αντίστοιχης δόνησης καταστάσεις και γεγονότα, που θα σου επιβεβαιώσουν αυτό ακριβώς που λες και νιώθεις.
Κάνε delete στις αρνητικές λέξεις
Κατανοώ πως όταν λες «χάλια» ή «αγώνας» δεν το εννοείς κυριολεκτικά. Κατανοώ πως εκφράζεσαι με μια μικρή συναισθηματική υπερβολή, παρασυρόμενος από τις υπαρκτές προκλήσεις και τα θέματα που αντιμετωπίζεις.
Ωστόσο, ο εγκέφαλος δεν αναγνωρίζει αν αυτό που του λες είναι: Αλήθεια ή ψέμα. Πραγματικό ή φανταστικό. Παρελθόν ή μέλλον. Επίσης δεν αναγνωρίζει τις λέξεις: «ΔΕΝ», «ΟΧΙ», «ΜΗΝ» παρά μόνο ως αρνητικές.
Για το μυαλό, κάθε φράση σου, κάθε δήλωσή σου, είναι μια εντολή που θα τρέξει να σ’ την υλοποιήσει ως αυτοεκπληρούμενο γεγονός. Ό,τι ενέργεια εκπέμπεις προς τα έξω, λοιπόν, αυτή θα προσελκύσεις. Κατά τον Ηράκλειτο, κάθε όμοιό του έλκει το όμοιό του, ποτέ το αντίθετο.
Μίλα… καλύτερα
Σε συμφέρει, δηλαδή, να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός και επιλεκτικός στις λέξεις και στα ρήματα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Διώξε τις αρνητικές σκέψεις και κάνε delete στις αρνητικές λέξεις. Kαι στη θέση τους χρησιμοποίησε λέξεις με υψηλή δόνηση που βοηθούν το μυαλό να βρίσκει λύσεις. Για παράδειγμα αντί να πεις “είμαι χάλια” ή “περνάω δύσκολα” προτίμησε να πεις “είμαι κάθε μέρα και καλύτερα”. Αντί να πεις “έχω πρόβλημα” προτίμησε τη φράση “Έχω να λύσω ένα θέμα” ή αντί να πεις “Είμαι σε αδιέξοδο” πες “ψάχνω να βρω τη λύση ή τον τρόπο”. Επίσης αντί να πεις “Δεν μπορεί ή δεν γίνεται αυτό” πες “Δεν ξέρω ακόμα πώς να το κάνω αυτό”. Τέλος αντί να πεις “Φοβάμαι ότι…” προτίμησε το “Πιστεύω πως θα τα καταφέρω” και αντί να πεις “Απέτυχα” πες “Δεν πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα”. Όσο για μια φράση που συνηθίζουμε πολλοί να λέμε είναι καιρός κι αυτή να την αντικαταστήσεις. Είναι η φράση “Δεν υπάρχει” που μπορεί να λες όταν θέλεις να εκφράσεις τον έντονο θαυμασμό σου για κάτι. Καλύτερα να την αποφύγεις. Προτίμησε στη θέση της να πεις “Καταπληκτικό” ή “Φανταστικό” (όχι όμως φοβερό).
Αρχική δημοσίευση στο dioptra.gr
Διάβασε ακόμα: