Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσοι άνθρωποι καταφέρνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.
-Γιατί οι φόβοι σου είναι δικαιολογημένοι.


Σχεδόν το ⅕ των full-time εργαζομένων στην Αμερική έχει ένα όνειρο και αυτό το όνειρο δεν περιλαμβάνει τη δουλειά του. Αλλά υπάρχει κάτι που κρατά τους περισσότερους από αυτούς πίσω σε ότι αφορά στα επαγγελματικά όνειρα και σχέδιά τους. Τι είναι αυτό;

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ότι 24 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Αμερική θέλουν να γίνουν τα αφεντικά του εαυτού τους. Ωστόσο, μόνο τα 2 εκατομμύρια από αυτούς καταφέρνουν στην πραγματικότητα να παραιτηθούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους εταιρείες.

Αν είσαι κι εσύ ιδιοκτήτης επιχείρησης, πιθανότατα μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που τους κρατά πίσω. Ο φόβος!

Οι 5 φόβοι που σε κρατούν πίσω

Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με 3.700 full-time εργαζομένων, υπογραμμίζει τους 5 συγκεκριμένους φόβους που αποτρέπουν τους εργαζομένους από το να ακολουθήσουν τα όνειρά τους:

1.Ο φόβος ότι αν ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, δεν θα έχουν σταθερό εισόδημα (35%)

2.Ο φόβος ότι δεν θα έχουν αρκετά χρήματα για να επενδύσουν ή ότι τα χρέη θα τους καταστρέψουν (28%)

3.Ο φόβος ότι δεν έχουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο (27%)

4.Ο φόβος ότι θα καταλήξουν να βγάζουν λιγότερα χρήματα από ό,τι στην τωρινή τους δουλειά (27%)

5. Ο φόβος ότι δεν θα έχουν τα προνόμια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (20%)

Κάποιοι φόβοι είναι δικαιολογημένοι

Λέμε στους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να τους ξεπεράσουν. Αλλά, ειλικρινά αυτοί οι φόβοι μοιάζουν δικαιολογημένοι. Αν δεν έχεις ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ή δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς να πληρώνεσαι για κάποιο χρονικό διάστημα, τότε η δημιουργία της δικής σου επιχείρησης μάλλον πρέπει να περιμένει.

Ωστόσο, αν ανήκεις στους δυσαρεστημένους με τη δουλειά τους εργαζομένους, ίσως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αποσυνθέσεις τους φόβους σου και να τους αντιμετωπίσεις πρακτικά έναν-έναν. Κάνε έρευνα και πιθανότατα να βρεις λύσεις για μερικά ζητήματα που σε απασχολούν.

Αν, όμως, ανήκεις στην κατηγορία των εργοδοτών ίσως πρέπει να φοβάσαι λίγο περισσότερο. Γιατί ίσως οι υπάλληλοί σου θέλουν να φύγουν από τη δική σου επιχείρηση. Αυτό, μάλιστα, είναι πιο συχνό μεταξύ των εργαζομένων μικρών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Όποιοι κι αν είναι οι φόβοι σου εντέλει να θυμάσαι ότι τα όνειρά σου είναι εκεί και σε περιμένουν να τα κυνηγήσεις!

Διάβασε ακόμα:

Να Αγκαλιάσεις ή Να Μην Αγκαλιάσεις;

Κάνεις Υπομονή Ή Ανέχεσαι;