Ο Tom Brady εκτός από κορυφαίος αθλητής είναι και συγγραφέας του #1 Best Seller της Νέας Υόρκης “THE TB12 METHOD”. Στο βιβλίο του αναφέρεται μεταξύ άλλων αναλυτικά και σε αυτό που καταναλώνει το 1/3 της ζωής μας. Τον ύπνο! Ο διάσημος επιθετικός του Super Bowl προτείνει 6 συμβουλές για να τον απολαμβάνουμε. Εκείνος τις ακολουθεί. Εσύ; 

Οι 6 συμβουλές του Tom Brady

Προγραμμάτισε σωστά την άσκησή σου

Η αϋπνία είναι πολύ συχνά το αποτέλεσμα της ανεπαρκούς άσκησης. Αν από την άλλη αθλείσαι το βράδυ, δοκίμασε να το κάνεις 2 με 3 ώρες πριν κοιμηθείς, για να μην κουράζεις το μυαλό και το σώμα σου. Αν πάλι νιώθεις ότι δεν μπορείς να κοιμηθείς, δοκίμασε να πιείς ένα ρόφημα με βότανα 45-60 λεπτά πριν πας για ύπνο. Προσωπικά δεν δυσκολεύομαι να κοιμηθώ το βράδυ, καθώς είμαι πολύ κουρασμένος από τις δραστηριότητες της κάθε ημέρας.

Δώσε προσοχή στο περιβάλλον

Προσπάθησε να χαλαρώσεις πριν πας για ύπνο, να κοιμάσαι μία συγκεκριμένη ώρα κάθε ημέρα και κλείνε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μισή ώρα προτού κοιμηθείς. Αν έχεις τηλεόραση στο δωμάτιό σου, δοκίμασε να την μεταφέρεις αλλού. Η γυναίκα μου απαγορεύει τα κινητά στην κρεβατοκάμαρα όταν κοιμόμαστε.

Φτιάξε σωστή θερμοκρασία 

Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου είναι 18.5 βαθμοί. Προσωπικά προτιμώ το δωμάτιό μου να είναι κρύο, σκοτεινό και όσο το δυνατόν πιο ήσυχο, προκειμένου να έχω έναν καλό ύπνο.

Μην ξεχνάς την καθαριότητα

Διατήρησε το δωμάτιό σου καθαρό και βεβαιώσου ότι αερίζεται σωστά. Σκόνη ή τρίχες από κατοικίδια ενδέχεται να εμποδίσουν τον ύπνο σου. Δοκίμασε να βάλεις ένα φυτό στο δωμάτιό σου. Τα φυτά δημιουργούν υγρασία, φιλτράρουν το μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα χημικά και απελευθερώνουν περισσότερο οξυγόνο στο περιβάλλον. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ιονιστή, ο οποίος φιλτράρει τους ρύπους και προστατεύει τον χώρο από μούχλα και βακτήρια. Αν ο αέρας του υπνοδωματίου σου είναι πολύ ξηρός, μία πολύ καλή λύση είναι ένας αφυγραντήρας.

Απόφυγε το θόρυβο

Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα ήσυχο περιβάλλο προστατευμένο από κάθε θόρυβο που μπορεί να εμποδίζει τον ύπνο σου.

Μην κάνεις οικονομία στο στρώμα ή το κρεβάτι σου

Επένδυσε σε ένα καλό στρώμα. Αν μπορείς, απόφυγε συνθετικά υλικά στα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες, τις κουβέρτες ή τα παπλώματα. Όταν ήμουνα νεότερος δεν έδινα σημασία σε αυτά. Αλλά συνειδητοποιώντας πως ο ύπνος καταναλώνει το 1/3 της ζωής μας, αποφάσισα να επενδύσω σε ένα καλό στρώμα και συνειδητοποίησα τα οφέλη που εκείνο μου προσέφερε: έναν καλύτερο ύπνο. 

Είναι απλό και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό να βελτιώσεις και να απόλαυσεις το 1/3 της ζωής σου! 

Διάβασε ακόμα:

Οι 5 Ειδικοί Που Μας Μαθαίνουν Γιατί Ο Ύπνος Πρέπει Να Είναι Προτεραιότητα

Η Arianna Huffington Σου Δείχνει Πώς Να Κοιμάσαι Καλύτερα