Σχεδόν για τον περισσότερο κόσμο αποτελεί μεγάλο κίνητρο να βλέπεις μεγάλους ήρωες εν δράση, αλλά τι γίνεται με τους απλούς ήρωες – αυτούς που κάνουν ηρωικές ενέργειες ή πράξεις σε καθημερινή βάση; Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα και θα μιλήσω για εσένα. Λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πραγματικοί ήρωες που συμβάλλουν με διαφορετικούς τρόπους στο να κάνουν τη ζωή μας υπέροχη, να μας σώσουν, να μας προστατεύσουν, να μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε, να μας εμπνεύσουν να γίνουμε σπουδαίοι και να μας διδάξουν το πραγματικό νόημα της ζωής. Αυτοί οι καθημερινοί ήρωες περιλαμβάνουν κάθε άτομο του οποίου οι συνεισφορές συχνά περνούν απαρατήρητες ή υποτιμημένες.

Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως αστυνομικοί, ιατροί, αγρότες, φροντιστές, δάσκαλοι, νοσοκόμες, πυροσβέστες, καθαρίστριες, κτηνίατροι κ.λπ. Αυτοί και πολλοί άλλοι ‘’συνηθισμένοι’’ ήρωες – που στην πραγματικότητα δεν είναι συνηθισμένοι – είναι τα σημαντικά και θεμελιώδη μέλη κάθε κοινότητας. Δεν διστάζουν να ρισκάρουν τη ζωή τους, να θυσιάσουν την άνεσή τους ή να υπερασπιστούν άλλους ανθρώπους όποτε χρειαστεί.

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι κάθε άνθρωπος που μας φτιάχνει τη μέρα, μας πλαταίνει το χαμόγελο, μας εμπνέει να κάνουμε μια θετική αλλαγή και σκορπίζει ειρήνη και αρμονία με τις πράξεις του είναι ήρωας – καθημερινός ήρωας. 

Είσαι ήρωας αν έχεις βοηθήσει κάποιον σήμερα, έχεις εκπαιδεύσει κάποιον πώς να γίνει σπουδαίος ή έχεις καθοδηγήσει κάποιον που έχει χαθεί.

Συμπερασματικά, ήρωες δεν είναι μόνο οι θρύλοι για τους οποίους ακούμε σε ιστορίες ή παρακολουθούμε τις ηρωικές τους πράξεις σε ταινίες. Οι πραγματικοί ήρωες είναι γύρω μας, κάνουν σπουδαία πράγματα με τον δικό τους τρόπο για να σκορπίσουν καλοσύνη, θετικότητα, ειρήνη, άνεση και συμπόνια. Είναι θαρραλέοι σε κάθε τους ενέργεια για να κάνουν αυτόν τον πλανήτη να αξίζει να ζεις. Αν το σκεφτείς, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Όλοι κουβαλάμε αυτόν τον συνηθισμένο ήρωα μέσα μας, απλά πρέπει να τον αναδείξουμε με τις πράξεις μας. Μείνετε λοιπόν θετικοί, δράστε, κάντε κάτι σήμερα για τον εαυτό σας για τους ανθρώπους γύρω σας, κάντε κάθε μέρα μια Ημέρα Βοήθειας και χαμόγελου για εσάς και τους γύρω σας. Εάν πάλι η κάθε ημέρα σας δυσκολεύει, ξεκινήστε με τουλάχιστον μια ημέρα της εβδομάδας ως ημέρα υποστήριξης και βοήθειας. Απλό είναι, σκέψου το!

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Giving Tuesday: Μία παγκόσμια ημέρα γενναιοδωρίας πραγματοποιείται στις 30 Νοεμβρίου

Εκπαιδεύστε από νωρίς τα αγόρια ώστε να γίνουν άντρες που σέβονται τις γυναίκες

Author(s)

  • Ο Σταύρος Μπαρούτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Marketing, ενώ είναι κάτοχος MBA και PhD στο Management και Ηγεσία. Μέλος (Faculty of CMI) στο Chartered Management Institute της Αγγλίας και πιστοποιημένος από αυτό. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις ως πωλητής, εκπαιδευτής και προϊστάμενος πωλήσεων και σήμερα είναι Διευθυντής Βόρειας Ελλάδας σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Συγγραφέας πολλών βιβλίων, ανάμεσα στα οποία: «Η Αντίληψη της Βελτίωσης», «Αλλαγή», «Τα Μυστικά για Αποτελεσματικό Μάνατζμεντ». Τον ελεύθερο χρόνο του, εκτός από το να βρίσκεται με την οικογένειά του, διδάσκει «Ηγεσία και Μάνατζμεντ» σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και παραρτήματα αυτών, ενώ παραδίδει σεμινάρια βοηθώντας ανθρώπους όλων των ηλικιών να κάνουν πράξη τα θέλω τους.