Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Τι φταίει και βήχεις πάλι.
– Γιατί πρέπει να αποφεύγεις τα πολύ ζεστά ροφήματα.


Πάλι πονάει ο λαιμός σου; Και μαζί με το ενοχλητικό αυτό σύμπτωμα νιώθεις την ενέργεια και την ευεξία σου να χάνονται; Μάθε τις αιτίες, τα συμπτώματα και τους άμεσους τρόπους αντιμετώπισης και ανακούφισης του ερεθισμένου λαιμού με τη καθοδήγηση του Lisofix.

Μπορεί να ανησυχείς για τα συχνά επεισόδια πονόλαιμου όμως η αλήθεια είναι ότι ο πονόλαιμος, επηρεάζει τους περισσότερους ενήλικες, κατά μέσον όρο, δύο έως τρεις φορές τον χρόνο.

Τι φταίει για τον πονόλαιμό σου;

Τι φταίει; Κυρίως οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος που οφείλονται στις περισσότερες περιπτώσεις σε ιούς και λιγότερο σε βακτήρια. Τι σε κάνει να βήχεις στο σαλόνι σου και δεν το υποψιάζεσαι; Ξηρότητα που προκαλεί τελικά πονόλαιμο μπορεί να προκαλέσουν και περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η χαμηλή υγρασία και χαμηλή θερμοκρασία δηλαδή το κρύο, η θέρμανση εσωτερικού χώρου, η χρήση aircondition, τα αλλεργιογόνα και η μόλυνση του περιβάλλοντος. Όλα αυτά τα αίτια πυροδοτούν την έναρξη της φλεγμονώδους διαδικασίας τοπικά στην περιοχή του λαιμού, με χαρακτηριστικά συμπτώματα τον πόνο, την ερυθρότητα και τη δυσκολία στην κατάποση.

Γενικά πάντως ο πονόλαιμος ως πάθηση δεν θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, χωρίς να είναι πάντα απαραίτητη η επίσκεψη σε γιατρό, καθώς πολλές φορές αρκεί και η συμβουλή του φαρμακοποιού. Όσο για το αίσθημα εξάντλησης και την έλλειψη ενέργειας είναι συνήθως αποτέλεσμα της ίωσης που όπως είπαμε είναι το βασικότερο αίτιο του πονόλαιμου και συνήθως χρειάζεται να κάνει τον κύκλο της.

Πώς θα νικήσεις τον πονόλαιμο

H πρώτη βασική κίνηση που σου προτείνει το Lisofix είναι η λήψη ενός τοπικού σκευάσματος που όχι μόνο ανακουφίζει αλλά μπορεί να περιορίσει και τη φλεγμονή έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί ο πονόλαιμος. Οι θεραπευτικές αγωγές που δρουν τοπικά επιτυγχάνουν την ανακούφιση από τον πονόλαιμο, κυρίως με την απελευθέρωση των δραστικών ουσιών απευθείας πάνω στην πάσχουσα περιοχή. Σε αντίθεση με τα διαλύματα για γαργάρες που απελευθερώνουν δραστικές ουσίες μόνο στο πάνω μέρος του λαιμού κι όχι πιο κάτω στο φάρυγγα, οι τροχίσκοι έχουν το πλεονέκτημα, να απελευθερώνουν τις δραστικές ουσίες στην πάσχουσα περιοχή του λαιμού για περισσότερη ώρα με τα συστατικά τους να φτάνουν και πιο κάτω στο λαιμό. Πιο συγκεκριμένα οι τροχίσκοι Lisofix ανακουφίζουν τη στοματική κοιλότητα και το φάρυγγα από ξηρότητα, αίσθηση καύσου και ερεθισμούς χάρη στα εξής βοτανικά εκχυλίσματα που εμπεριέχουν:

1.Γλυκόριζα που ανακουφίζει τον ερεθισμένο λαιμό

2.Πρόπολη και Ακάκια που έχουν στυπτική δράση

3.Δεδρομολόχα που ενυδατώνει, προστατεύει από μολύνσεις και επιταχύνει την επούλωση

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ που μπορούν να βοηθήσουν τον πονόλαιμο

Ναι στην καλή ενυδάτωση με άφθονη κατανάλωση υγρών

Όχι στα πολύ ζεστά ή κρύα ροφήματα

Ναι στην ιδανική θερμοκρασία χώρου

Όχι στο πολύ κρύο και στην ξηρή ατμόσφαιρα

Ναι στα αντιφλεγμονώσδη παυσίπονα που μπορεί να ανακουφίσουν τον πόνο

Όχι στην αντιβίωση γιατί δεν βοηθά εκτός αν τη συστήσει ο γιατρός

Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως ο πονόλαιμος απαιτεί επίσκεψη στον γιατρό, αν για παράδειγμα δεν έχει υποχωρήσει μετά από μια βδομάδα, αν έχεις πυρετό πάνω από τρεις μέρες, αν συνοδεύεται από έντονο πόνο στο αυτί, παρατεταμένη βραχνάδα, αν δεν μπορείς να καταπιείς υγρά, έχεις νυχτερινή έντονη εφίδρωση και ερεθισμένους αδένες.

Τώρα ξέρεις πώς να νικήσεις τον πονόλαιμο. Πού κρύβονται τα μικρόβια; Ξέρεις; 

Διάβασε ακόμα:

Έχασες Τη Φωνή Σου Πριν Την Ομιλία;

H Καλύτερη Στιγμή Για 9 Συνήθειες Υγείας

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.