Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει.
-Πώς να κάνεις θετικές σκέψεις.


Μπορεί το πρωινό ξύπνημα να μην είναι το καλύτερό σου, αλλά σίγουρα κάθε πρωί που ντυνόσουν να πας στο γραφείο, χαιρόσουν που θα έβγαινες από το σπίτι και θα έβλεπες αγαπημένους συναδέλφους. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και δεν φαίνεται πως θα βγει σύντομα. Αν αυτή η κατάσταση σε έχει κάνει να νιώθεις απομονωμένος, αυτό το άρθρο είναι για εσένα.

Τι κι αν τα αρνητικά συναισθήματα έχουν κάνει δειλά – δειλά την εμφάνισή τους; Υπάρχουν τρόποι για να διατηρήσεις την επαφή με την ομάδα σου, ακόμα και μέσα στο lockdown.

Η τεχνολογία είναι στη διάθεσή σου

Μπορεί οι συναντήσεις δια ζώσης να είναι σε παύση για λίγο καιρό, αλλά η τεχνολογία μας επιτρέπει να κάνουμε βίντεο κλήσεις ώστε να διατηρούμε επαφή με όσους αγαπάμε. Ορίστε μια μέρα και ώρα της εβδομάδας με τους συναδέλφους σου και κάντε ένα χαλαρό chit chat ώστε να νιώσετε και πάλι ομάδα.

Οργανωθείτε

Είναι βασικό να μιλάτε συχνά με την ομάδα σου, και αν και είναι δύσκολο λόγω της απόστασης, δεν πρέπει να χάνετε την οργάνωσή σας. Δρομολογήστε όσα πρέπει να γίνουν και χωρίστε εκκρεμότητες. Φυσικά, ο ένας μπορεί ακόμα και από απόσταση να βοηθήσει τον άλλον. Ο κοινός στόχος, σίγουρα θα σας ενώσει.

Μπόρα είναι και θα περάσει

Μιας και τα όσα ζούμε είναι πρωτόγνωρα, είναι απόλυτα λογικό να κάνεις (και) κακές σκέψεις, οι οποίες όμως δεν πρέπει να σε επηρεάζουν. Ο καιρός θα περάσει και σύντομα θα είμαστε όλοι πίσω στις θέσεις μας για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε από κοντά με τους συνεργάτες μας. Έχε στο νου σου τα θετικά και σε στιγμές αδυναμίας, σκέψου εκείνα και όχι όσα σε βαραίνουν.

«Να σου στείλω ένα δέμα»;

Πόσες φορές δεν έχεις πάει στο γραφείο με έναν ακόμα καφέ ή με ένα μικρό δώρο για έναν συνάδελφο; Η συγκεκριμένη, είναι μια από τις πιο όμορφες χειρονομίες και μπορεί να γίνει ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Στείλε ένα μικρό δέμα στην ομάδα σου για να νιώσουν ότι τους σκέφτηκες και σίγουρα θα εκτιμηθεί.

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και πρωτόγνωροι, αλλά σύντομα όλα θα περάσουν και οι εταιρείες θα γεμίσουν και πάλι με χαρούμενους εργαζόμενους που βρίσκονται στους διαδρόμους και στα γραφεία τους.

Προσπάθησε να έχεις στο νου σου πως η εργασία σου θα σε περιμένει να επιστρέψεις όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες αλλά μέχρι να γίνει αυτό, πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε σε μια «νέα κανονικότητα» ώστε να παραμείνουμε υγιείς. Άλλωστε, η υγεία πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα γιατί προκειμένου να βρεθείς και πάλι στη θέση σου μαζί με τους αγαπημένους σου συναδέλφους, πρέπει να είσαι υγιής!

Διάβασε ακόμα:

6 Τρόποι για να δουλεύεις πιο παραγωγικά από το σπίτι – Δεν πέφτουν ποτέ έξω

Tηλεργασία: 4 άμεσοι τρόποι αναπροσαρμογής στο WFH