Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

Νίκος Παπαδάκης: Πίνω 2-3 ποτήρια νερό για να ενυδατώσω και να ενεργοποιήσω τον οργανισμό μου και ανοίγω τα παράθυρα (ακόμα και αν είναι χειμώνας και κάνει κρύο) για να μπει φρέσκος αέρας και να ανανεωθεί η ατμόσφαιρα και η ενέργεια του χώρου. Είναι πολύ αναζωογονητικό!

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΝΠ: Εξαιρετική! Κοιμάμαι πολύ εύκολα και ο ύπνος αποτελεί βασική προτεραιότητά μου γιατί μου εξασφαλίζει την απαραίτητη ενέργεια και ευεξία που έχω ανάγκη. Μάλιστα επιδιώκω να κοιμάμαι νωρίς γιατί, εκτός του ότι μου αρέσει να ξυπνάω και νωρίς για να απολαμβάνω τη μέρα μου, ο ποιοτικός ύπνος θεωρώ δεν εξασφαλίζεται μόνο από το πόσες ώρες κοιμόμαστε αλλά και από το ποιες.

TG: Τι άλλο σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΝΠ: Η σωστή διατροφή και το πολύ νερό. Τρώω πάντα ένα πολύ καλό πρωινό εμπλουτισμένο με δημητριακά και superfoods τα οποία είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας. Επίσης φροντίζω να τρώω κάθε 3 ώρες και επιλεγώ τροφές από όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές από αυθεντικές πρώτες ύλες και έχω πάντα μαζί μου ξηρούς καρπούς που τους καταναλώνω όταν νιώσω ότι η ενέργειά μου πέφτει.

TG: Πώς αντιμετωπίζεις μια κακή μέρα;

ΝΠ: Δεν κρατάω τα προβλήματα μέσα μου. Τα μοιράζομαι με τους φίλους μου και αυτό είναι πολύ ψυχοθεραπευτικό. Προσπαθώ να διαχειριστώ όσο πιο ήρεμα γίνεται την όποια αναποδιά.

TG: Το χρόνο τον διαχειρίζεσαι καλά;

ΝΠ: Προσπαθώ. Απλώς είναι φορές που βάζω παραπάνω υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα οπότε τρέχω λίγο παραπάνω.

TG: Είσαι multitasker; Συνηθίζεις να κάνεις πολλά πράγματα μαζί;

ΝΠ: Ναι από μικρός και δεν με ενοχλεί. Τα καταφέρνω μια χαρά.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΝΠ: Ανάλογα με το που βρίσκομαι. Μπορεί να πάρω κάποιο τηλέφωνο, να δω έναν φίλο ή ακόμα και να κάτσω μόνος σε ένα παγκάκι να απολαύσω τον ήλιο.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένος;

ΝΠ: Δεν έχω φτάσει ποτέ στα όρια της εξουθένωσης γιατί όταν νιώθω ότι έχω κουραστεί πολύ δίνω στον οργανισμό μου την ξεκούραση που έχει ανάγκη με ύπνο και καλό φαγητό.

Δεν κρατάω τα προβλήματα μέσα μου. Τα μοιράζομαι με τους φίλους μου και αυτό είναι πολύ ψυχοθεραπευτικό.

TG: Έχεις κάνει ποτέ διαλογισμό;

ΝΠ: Κάνω καθημερινά με τον δικό μου τρόπο. Το βράδυ που επιστρέφω σπίτι βάζω χαλαρωτική μουσική, ανάβω λιβάνι γιατί μου αρέσει πολύ η μυρωδιά του και ξαπλώνω στον καναπέ. Είναι μια διαδικασία αποφόρτισης που ηρεμεί το μυαλό και το σώμα μου.

TG: Ποια άλλη δραστηριότητα σε χαλαρώνει και σε αποφορτίζει.

ΝΠ: Η άσκηση. Κάνω καταδύσεις, yoga και διάφορα άλλα αθλήματα ανάλογα με τη διάθεση, τον χρόνο και τις δυνάμεις μου. Επίσης ασχολούμαι πολλά χρόνια με την αγιογραφία την οποία αγαπώ πάρα πολύ! Επίσης μου αρέσει και με ηρεμεί πολύ να τακτοποιώ τον χώρο μου. Ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος με βοηθά να βάζω σε τάξη τις σκέψεις μου και τις δράσεις μου.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΝΠ: Καλή αλλά όχι εθιστική. Το χρησιμοποιώ όταν πρέπει και όσο πρέπει. Δεν κοιμάμαι ποτέ μαζί του, το φορτίζω σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και όταν πάω για ύπνο δεν έχω καμία συσκευή δίπλα μου.

TG: Τι συμβουλή θα έδινες στον νεότερο εαυτό σου;

ΝΠ: «Κάθε εμπόδιο για καλό». Αυτό που κάποια στιγμή στη ζωή σου μπορεί να σου φαίνεται ως αποτυχία και να σε στεναχωρεί πολλές φορές αποδεικνύεται με τον χρόνο ότι έτσι έπρεπε να συμβεί και ήταν τελικά καλύτερα.

Διάβασε ακόμα:

Αντώνης Τσαπατάκης: «Δεν το βάζω κάτω ποτέ όσο στραβά και αν έρθουν τα πράγματα»

Ρούλα Ρέβη “Τα Μικρά Λευκά Ψέματα Με Βοηθούν Να Αποσυμπιέζομαι Και Να Ισορροπώ”