Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς;

Ναταλία Δραγούμη: Μόλις ξυπνήσω πίνω 16 γουλιές νερό και παίρνω το χάπι μου για το θυρεοειδή. Μη με ρωτήσεις γιατί 16 συγκεκριμένα. Επειδή οι 15 μου φαίνονται λίγες και οι 17 πολλές. Πριν κοιμηθώ θα χαζέψω λίγο στα social και ιδανικά θα διαβάσω το βιβλίο μου αλλά δυστυχώς μόνο λίγο γιατί στην 3η γραμμή συνήθως έχω κοιμηθεί! Στο κομοδίνο μου έχω πάρα πολύ καιρό την “Άννα Καρένινα” αλλά είναι τόσο μεγάλη η κούρασή μου που μου είναι πολύ δύσκολο να μπω σε ένα βιβλίο και να το απολαύσω όπως του αξίζει.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΝΔ: Πάρα πολύ καλή! Κοιμάμαι αμέσως και απολαμβάνω πολύ τον ύπνο. Μεγαλώνοντας ωστόσο, έχω μεγαλύτερη ανάγκη να έχω χρόνο μέσα στην ημέρα μου καθώς διανύω μια πολύ δημιουργική φάση στη ζωή μου οπότε νιώθω πως αν αφήσω τον εαυτό μου να κοιμηθεί πολύ χάνω πράγματα. Προσπαθώ λοιπόν τουλάχιστον να συμπληρώνω ένα 8ωρο ύπνου γιατί μου εξασφαλίζει τη δύναμη που έχω ανάγκη για να βγάλω εις πέρας τη μέρα μου.

TG: Τι άλλο σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΝΔ:Η πρωινή γυμναστική μου. Κάνω καθημερινά Pilates ή beach volley στο indoor του ΟΑΚΑ, το μοναδικό κλειστό γήπεδο beach volley στην Αθήνα. Και ενώ δεν σου κρύβω ότι σχεδόν κάθε μέρα κάνω ένα παζάρι με τον εαυτό μου για το αν θα κάνω γυμναστική ή θα γυρίσω πλευρό στο κρεβάτι μου στο τέλος πάω σχεδόν πάντα και μετά νιώθω πολύ όμορφα και πολύ ικανοποιημένη από τον εαυτό μου που πήρα τη σωστή απόφαση. Γιατί όσες φορές αποφασίζω να μην πάω για γυμναστική πάντα το μετανιώνω.

Γενικά έχω πολλή ενέργεια. Βέβαια κάποιες φορές μπορεί να δείχνω νωχελική, γιατί όταν μπορώ βάζω τον εαυτό μου σε λειτουργία χαμηλής ισχύος προκειμένου να με ξεκουράσω και να συνεχίσω και πάλι σε έντονους ρυθμούς όταν χρειαστεί.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΝΔ: Γενικά είμαι πολύ πειθαρχημένη και καθόλου τεμπέλα. Βέβαια υπάρχει και μια πλευρά του εαυτού μου που είναι πολύ χύμα και πολλές φορές αμφιταλαντεύομαι μέσα μου για το τι θα υπερισχύσει. Τελικά όμως σχεδόν πάντα επικρατεί ο «σωστός» εαυτός στην κατάλληλη περίσταση και έτσι όλα ρυθμίζονται και λύνονται επιτυχώς.

TG: Πόσο καλά διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου;

ΝΔ: Είμαι σχεδόν πάντα ένα 20λεπτο καθυστερημένη αλλά με πολύ άγχος και μεγάλη αίσθηση της ευθύνης γιατί θέλω να είμαι συνεπής. Προσπαθώ να το διορθώσω γιατί με ενοχλεί αλλά δεν τα καταφέρνω. Κάτι κάνω λάθος προφανώς.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πως το αντιμετώπισες;

ΝΔ: Την προηγούμενη εβδομάδα. Γενικά είναι μια πολύ συχνή αίσθηση στη ζωή μου ιδιαίτερα όταν έχω γύρισμα και θέατρο μαζί, και δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να την αντιμετωπίσω. Αυτό που κάνω όταν νιώθω εξαντλημένη είναι να κοιμηθώ έστω και 10 λεπτά. Μπορώ να το κάνω όπου και αν βρίσκομαι και πραγματικά βρίσκω την ενέργειά μου. Επίσης πίνω καφέ, γιατί η καφεΐνη είναι μια ουσία που με βοηθάει πολύ να ανακτήσω τις δυνάμεις μου.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πως το διαχειρίστηκες;

ΝΔ: Η αποτυχία είναι σχετική για τον καθένα. Προσωπικά επειδή είμαι πολύ τελειομανής και απαιτητική από τον εαυτό μου μπορεί να θεωρήσω αποτυχία μου ακόμα και το ότι δεν πήγα καλά σε μία πρόβα. Βέβαια επειδή είμαι και πολύ χαρούμενη ως άνθρωπος δεν θα αφήσω το αρνητικό συναίσθημα να με καταβάλει. Αντίθετα θα λειτουργήσει θετικά με στόχο να βελτιωθώ σε ότι απέτυχα την επόμενη φορά.

TG: Τι κάνεις πριν από μια σημαντική απόφαση ή ένα σημαντικό γεγονός;

ΝΔ: Το συζητάω πολύ και ακούω τις γνώμες ανθρώπων που εκτιμώ και σέβομαι. Στο τέλος κάνω πάντα μια τελευταία συζήτηση με τον άντρα μου του οποίου τη γνώμη υπολογίζω πολύ και μετά αποφασίζω.

TG: Πόσο δύσκολο είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή;

ΝΔ: Πάρα πολύ δύσκολο. Προσπαθώ να λείπω από τα παιδιά μου και την προσωπική μου ζωή μόνο για τις απαραίτητες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις κάνοντας “οικονομία” και πολύ αυστηρή επιλογή στις υπόλοιπες εμφανίσεις μου. Αναγκαστικά κάποιες φορές πρέπει να βάλω ένα φρένο στην επαγγελματική και κοινωνική μου ζωή με ρίσκο δυστυχώς να παρεξηγηθούν κάποιοι άνθρωποι.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου;

ΝΔ: Έχω αρκετά στενή σχέση με δεδομένο ότι το λειτουργώ κυρίως σαν υπολογιστή πάρα πολύ μέσα στην ημέρα τόσο για τα social όσο και για τη δουλειά μου. Έχω έναν εθισμό μαζί του αλλά σε λογικά πλαίσια αν και είναι φορές που θα νιώσω ότι το μυαλό μου ρηχαίνει όταν είμαι αρκετή ώρα στο internet. Εντοπίζω για παράδειγμα μεγάλη διαφορά στον τρόπο που παίζω αν στο διάλειμμα από το γύρισμα ή την παράσταση χαζέψω για λίγο στο internet.

Είναι σαν το μυαλό μου να έχει σταματήσει και καταβάλλω πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να συγκεντρωθώ και πάλι στη δουλειά μου. Δυσκολεύομαι να βρω το συναίσθημά μου. Είναι σαν να έχω μόλις ξυπνήσει και να πρέπει αμέσως να ανέβω στη σκηνή. Γι αυτό, λοιπόν, λέω στοπ, όταν νιώθω ότι ξεπερνάω τα όρια με το κινητό.

Το βράδυ όμως αποτοξινώνομαι πάντα. Όταν ξαπλώνω το βάζω σε πτήση γιατί θέλω να κοιμάμαι σε έναν πλανήτη χωρίς κινητά!

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΝΔ: Αν δεν είμαι στη δουλειά όπου και θα κοιμηθώ, θα ήθελα να κάτσω στον καναπέ αγκαλιά με τα παιδιά μου χωρίς να κάνω τίποτα!

TG: Ποιος είναι ο Thrive στόχος σου;

ΝΔ:  Να μπορώ να διαβάζω και να ταξιδεύω περισσότερο, αλλά σε αυτή τη φάση της ζωής μου είναι πολύ δύσκολο γιατί απαιτεί πολύ χρόνο που δυστυχώς δεν έχω.

TG: Υπάρχει κάποιο βιβλίο ή ταινία που σου έχει αλλάξει τη ζωή;

ΝΔ: Γενικά μου αρέσει ότι έχει σχέση με τη ρωσική λογοτεχνία και το θέατρο.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΝΔ: “Après la pluie, le beau temps.” Σημαίνει ότι μετά τη βροχή βγαίνει το ουράνιο τόξο. Είναι μια φράση που μου έλεγε από πολύ μικρή η μαμά μου και σε κάθε δυσκολία τη σκέφτομαι και παίρνω δύναμη γιατί ξέρω ότι όλα θα πάνε καλύτερα.

 

Η Ναταλία Δραγούμη συμμετέχει στην καθημερινή κωμική σειρά του Alpha «Έλα στη θέση μου» και στη θεατρική παράσταση «Αλέξης Ζορμπάς» στο θέατρο Βέμπο σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. 

Διάβασε ακόμα:

Ευαγγελία Συριοπούλου: “Έχω Φτάσει Κοντά Στο Burnout! Γι’ Αυτό Προστατεύομαι Όταν Καταλαβαίνω Ότι Κάνω Κακό Στον Εαυτό Μου”

Κώστας Κρομμύδας: “Η Ευεξία Είναι Ένα Τρίπτυχο Που Πρέπει Να Συνδυαστεί Για Να Επιτευχθεί”