Ο Σων Τ., είναι γκουρού του Fitness και ο δημιουργός ενός Viral προγράμματος γυμναστικής 60 ημερών που ονομάζεται ‘Insanity’. Πρόκειται για ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα έντονης άσκησης με μικρά διαλείμματα χωρίς την χρήση οργάνων γυμναστικής, ούτε καν στρώματος.

Πότε όμως είναι η καλύτερη ώρα για να κάνεις γυμναστική σύμφωνα με τον Σων Τ και ποιες τροφές σου εξασφαλίζουν τη μέγιστη ενέργεια και απόδοση;

Ο ίδιος προτιμά να κάνει γυμναστική με το που ξυπνάει το πρωί και προτιμάει να καταναλώνει υδατάνθρακες πριν και μετά από έντονη άσκηση, καθώς εκτός του ότι είναι πολύ δυναμωτικοί, ενισχύουν τους μυς. Μάλιστα η καλύτερη ώρα για την κατανάλωση υδατανθράκων συμφωνα με τον Σων Τ. είναι 45 λεπτά πριν γυμναστείς.

Γιατί όμως να προτιμήσει κάποιος τους υδατάνθρακες πριν και μετά την άσκηση;

“Η κατανάλωση υδατανθράκων πριν από την άσκηση θα σου προσφέρει ενέργεια, θα βελτιώσει τις αντοχές σου και θα σε βοηθήσει να αποδόσεις καλύτερα. Παράλληλα όμως  θα ενδυναμώσει τους μυς σου και θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν. Μία πολύ καλή επιλογή είναι ένα φρούτο, ανάλατοι ξηροί καρποί ή μία μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως. Όλα αυτά θα σου δώσουν ενέργεια και θα βοηθήσουν την απόδοσή σου. Μετά από έντονη άσκηση, οι υδατάνθρακες βοηθούν το μέρος του σώματός σου που έχει καταπονηθεί και έχει περισσότερη ανάγκη και εξισορροπούν τα επίπεδα ενέργειάς σου.”  

Η καλύτερη ώρα για την κατανάλωση υδατανθράκων είναι 45 λεπτά πριν γυμναστείς.

Σύμφωνα με τον Σων Τ. για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι χρειάζεσαι ένα πλάνο για το πόσες φορές την εβδομάδα θα κάνεις γυμναστική, το κατάλληλο μέρος, τα σωστά ρούχα και παπούτσια και πολλή ενέργεια που προέρχεται από σωστή διατροφή. Αυτά είναι τα εύκολα. Το δύσκολο είναι να το πάρεις επιτέλους απόφαση και να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι!

Διάβασε ακόμα:

Μία Διατροφολόγος Σου Δείχνει Πώς Μπορείς Να Τρως Υγιεινά Με Πολύ Απλό Τρόπο 

Το Μυστικό Για Να Τρως Πιο Υγιεινά