Συμβουλή #12: Μην Κλείνεις Την Πόρτα Στην Αγάπη

Έχεις νιώσει προδομένος από μία σχέση, είτε ερωτική είτε φιλική; Έχεις νιώσει ότι κάποιος δεν σε αποδέχεται ή ότι δεν είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι; Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Η απάντηση είναι πολύ απλή: προχωράς παρακάτω και συνεχίζεις την ζωή σου. Μην κλείνεις την πόρτα στην αγάπη. Συγχώρεσε, πάρε το μάθημά σου και προχώρα.

Να θυμάσαι ότι η αγάπη δεν δίνεται με όρους. Και το σημαντικότερο; Οι γύρω σου δεν σε αγαπούν με τον τρόπο που θέλεις, αλλά με τον τρόπο που ξέρουν να αγαπούν και με τον τρόπο που μπορούν να αγαπήσουν. Ο τρόπος έκφρασης του καθενός είναι διαφορετικός. Δεν μπορείς να πιέσεις, αλλά ούτε και να αλλάξεις τον άλλον. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσεις την πόρτα σου στην αγάπη κάθε φορά που πληγώνεσαι. Αν ήταν έτσι, θα την είχαν όλοι κλειστή.

Εμείς σου προτείνουμε 5 μικρά βήματα:

Μάθε να συγχωρείς. Θα σε απελευθερώσει. Δες την κάθε απογοήτευση σαν ένα μάθημα ζωής και προχώρα παρακάτω.

Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχουν αποτυχημένες σχέσεις. Κάθε σου σχέση αποτελεί ένα μάθημα ζωής, γιατί σε βοηθάει να ωριμάσεις και να εξελιχθείς, να μάθεις να αγαπάς, να αγαπιέσαι και να εμπιστεύεσαι.

Άφησε τους γύρω σου να σε αγαπήσουν, όπως εκείνοι ξέρουν. Μάθε να δέχεσαι την αγάπη τους χωρίς όρους.

Το ίδιο όμως κάνε κι εσύ. Αγάπησε τους γύρω σου για αυτό που είναι και μην προσπαθείς να τους αλλάξεις.

Άφησε ανοιχτή την πόρτα στην αγάπη. Όση απογοήτευση ή πόνο και αν έχεις νιώσει, όσο και αν έχεις πληγωθεί, η αγάπη θα παραμένει πάντα ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα. Και θα περιμένει να της ανοίξεις και πάλι την πόρτα σου.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.