Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και πριν κοιμηθείς;

Μιχάλης Σεΐτης: Τρώω πάντα πρωινό γιατί είναι το καύσιμό μου για να αντιμετωπίσω με ενέργεια την ημέρα μου. Πριν κοιμηθώ συνήθως χαλαρώνω διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακούγοντας μουσική.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΜΣ: Έχω την καλύτερη σχέση. Κοιμάμαι εύκολα και πολύ! Ο ύπνος είναι βασική προτεραιότητα στη ζωή μου καθώς θεωρώ ότι αποτελεί βασικό παράγοντα υγείας και ευεξίας. Για μένα επιβάλλεται να έχω κοιμηθεί οχτώ ώρες, καθώς αλλιώς δεν μπορώ να λειτουργήσω σωστά μέσα στην ημέρα μου.

TG: Τι άλλο σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΜΣ: Εκτός από τον ύπνο η σωστή διατροφή αποτελεί βασική πηγή ενέργειας. Γι’ αυτό εκτός από τα βασικά μου γεύματα έχω πάντα μαζί μου υγιεινά και θρεπτικά σνακ όπως μπάρες πρωτεΐνης και δημητριακών και ξηρούς καρπούς.

Ο ύπνος είναι για μένα το καλύτερο φάρμακο. Γεμίζει τις μπαταρίες και αδειάζει το μυαλό μου

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΜΣ: Προσπαθώ να έχω ένα πρόγραμμα και να τα οργανώνω όλα όσο πιο σωστά γίνεται αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα γιατί δυστυχώς είμαι και πολύ ξεχασιάρης.

TG: Το χρόνο τον διαχειρίζεσαι καλά;

ΜΣ: Προσπαθώ. Απλώς είναι φορές που βάζω παραπάνω υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα από όσες θα έπρεπε και μπορεί να βγω εκτός προγράμματος.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένος; Πώς το αντιμετώπισες;

ΜΣ: Πρόσφατα σε μία αντίστοιχα πολύ φορτωμένη μέρα, γύρισα σπίτι μου και πραγματικά ένιωθα εξαντλημένος. Τα έκλεισα όλα και κοιμήθηκα. Ο ύπνος είναι για μένα το καλύτερο φάρμακο. Γεμίζει τις μπαταρίες και αδειάζει το μυαλό μου. Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν ο οργανισμός σου δεν έχει άλλες δυνάμεις πρέπει να τον ακούς. Να βάζεις όρια και μην τον πιέζεις παραπάνω. Προσωπικά αυτό κάνω. Βάζω τα όρια μου και θέτω προτεραιότητες. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα και να τα κάνουμε και σωστά.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πώς το διαχειρίστηκες;

ΜΣ: Η αποτυχία είναι σχετική για τον καθένα. Ο αθλητισμός προσωπικά μου έχει διδάξει να βλέπω κάθε αποτυχία σαν ένα ακόμη κίνητρο για παραπάνω προσπάθεια και νέους στόχους. Η αποτυχία μόνο καλά έχει να σου προσφέρει αν την δεις από τη θετική της πλευρά. Σε κάνει πιο δυνατό, πιο ώριμο και μπορεί να σε φέρει άλλο ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου. Εμείς βάζουμε τα όρια στον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας και μόνο εμείς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε.

Ζήσε τη στιγμή». Όσο κλισέ και αν ακούγεται είναι μια φιλοσοφία ζωής που είναι πολύ δύσκολο να ενστερνιστείς και να ακολουθήσεις.

TG: Είσαι multitasker; Συνηθίζεις να κάνεις πολλά πράγματα μαζί;

ΜΣ: Το multitasking υπάρχει στην καθημερινότητά μου αναγκαστικά όπως και στων περισσότερων. Αλλά το αποφεύγω όσο μπορώ.

TG: Έχεις κάνει ποτέ διαλογισμό;

ΜΣ: Κάνω πολλά χρόνια και είναι κάτι που με βοηθάει και με ηρεμεί πολύ. Έχω ξεκινήσει να κάνω μόνος μου με τη βοήθεια κάποιων βιβλίων. Δεν κάνω καθημερινά αλλά θέλω να το βάλω στο ημερήσιο πρόγραμμα μου γιατί με βοηθάει πάρα πολύ.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΜΣ: Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έχω μια «αναγκαστική» σχέση μαζί του γιατί αποτελεί για μένα εργαλείο δουλειάς. Όταν όμως θα μπω στο σπίτι μου το βάζω στο αθόρυβο και το αφήνω σε μία άκρη. Δεν κοιμάμαι ποτέ μαζί του καθώς έχω την ανάγκη να αποφορτιστώ από την τεχνολογία και από όλες τις ειδοποιήσεις που από κάποιο σημείο και μετά μου κλέβουν την ενέργεια.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΜΣ: 15 λεπτά; Πολύ λίγος χρόνος! Ίσως διαβάσω κάτι στο internet ή σε κάποιο περιοδικό.

TG: Υπάρχει κάποια ταινία που σε έχει σημαδέψει;

ΜΣ: Υπάρχουν πολλές. Αλλά η πρώτη ταινία που με ταρακούνησε ήταν το Matrix γιατί έδειχνε ότι ο κόσμος ζει σε μία ψεύτικη πραγματικότητα γεγονό�� που με έκανε να αναρωτηθώ τι είμαστε και τι κάνουμε.

TG: Ποιος είναι ο Thrive στόχος σου;

ΜΣ: Να έχω ποιοτικό χρόνο. Γι αυτό και προσπαθώ να οργανώνω έτσι τις υποχρεώσεις μου ώστε ακόμα και στην καθημερινότητά μου να απολαμβάνω στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Αυτό μου δίνει κατ’ επέκταση τη δύναμη να αγωνίζομαι καθημερινά για τον επόμενο μεγάλο στόχο μου που είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο το 2020.

TG: Ποια δραστηριότητα σε χαλαρώνει και σε αποφορτίζει.

ΜΣ: Εκτός από το τρέξιμο, που επειδή είναι ένα μοναχικό άθλημα σε βοηθάει να έρθεις πολύ κοντά με τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου, η επαφή με τη θάλασσα με ηρεμεί πολύ γιατί μου προσφέρει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΜΣ: «Ζήσε τη στιγμή». Όσο κλισέ και αν ακούγεται είναι μια φιλοσοφία ζωής που είναι πολύ δύσκολο να ενστερνιστείς και να ακολουθήσεις. Προσωπικά ήμουν από πολύ μικρός αυτής της αντίληψης πολύ πριν η ζωή φτάσει να μου το αποδείξει.

Διάβασε ακόμα:

Έφη Βράκα: “Η Δύναμη Της Ισορροπίας Κρύβεται Μέσα Μας”

Ρίτα Ουίλσον: “Στον Εαυτό Σου Να Είσαι Αληθινός”