Συμβουλή #21: Μη Συγκρίνεις Τον Εαυτό Σου Με Τους Άλλους

Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να είχες πάρει την προαγωγή ή την αύξηση του συναδέλφου σου; Πόσες φορές έχεις ζηλέψει όταν βλέπεις κάτι που έχουν οι γύρω σου, αλλά όχι εσύ; Και τότε τι κάνεις; Αναπόφευκτα αναρωτιέσαι τι κάνεις εσύ λάθος κι εκείνοι σωστά. Πού υστερείς εσύ σε σχέση με εκείνους. Και τελικά καταλήγεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Ξέρεις πού σε οδηγεί αυτό; Στην έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου.

Η σύγκριση σου στερεί την ευτυχία λέει ο Ρούσβελτ. Και όχι μόνο. Σου στερεί την ενέργεια, τη λάμψη αλλά και την δυνατότητα να ξετυλίξεις τις ικανότητές σου. Όπως καταλαβαίνεις ήρθε ο καιρός να σταματήσεις να συγκρίνεις εσένα με τους γύρω σου και να αρχίσεις να τους χρησιμοποιείς σαν πηγή έμπνευσης και να μετατρέψεις το αίσθημα της ζήλιας σε κινητήρια δύναμη.

Αν αναρωτιέσαι από πού να αρχίσεις, εμείς σου προτείνουμε να ξεκινήσεις με τα παρακάτω απλά βήματα:

1.Σκέψου κάθε τομέα της ζωής σου – τη δουλειά, την προσωπική σου ζωή και την υγεία σου και προσπάθησε να δεις αν κάποιος από αυτούς θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερος.

2. Τώρα σκέψου αν σε κάποιον από αυτούς τους τομείς ένα άτομο που ξέρεις είναι καλύτερο από εσένα.

3. Και φτάνουμε στο πιο σημαντικό βήμα: κάνε τη ζήλια σου κίνητρο. Άρχισε να σκέφτεσαι πώς θέλεις να είναι αυτός ο τομέας που νιώθεις ότι υστερείς. Πώς μπορεί να γίνει καλύτερος και τι πρέπει να κάνεις εσύ γι΄αυτό. Τι πρέπει να κρατήσεις και τι να αλλάξεις ώστε να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

4. Άρχισε να κάνεις πράξη όλα αυτά που σκέφτεσαι. Ξεκίνα με μικρά βήματα και σταδιακά άλλαξε την ζωή σου προς το καλύτερο.

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.