Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο ευχάριστη την παραμονή μας στο σπίτι τόσο εμείς όσο και οι μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου; Τώρα που μένουμε όλοι στο σπίτι, οι Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, παρουσιάζουν σε μέλη τους και μη, μια σειρά από ιδέες και ενέργειες προκειμένου όλοι εμείς να αξιοποιήσουμε και να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Τίτλος αυτής της πρωτοβουλίας; «Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!»

Ιδέες για παιδιά δημοτικού

Τα παιδιά του δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε προτάσεις που αφορούν καλλιτεχνικά, κατασκευές, μαγειρική, παιχνίδια, ταινίες, ενημερωτικές εκπομπές στο διαδίκτυο, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ. Οι γονείς καλούνται να γίνουν συμμέτοχοι στις δημιουργικές εργασίες των παιδιών, καθώς και να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να νιώσουν μέλη της ομάδας και της οικογένειας των Ελλήνων Προσκόπων μιας που οι προτάσεις συνάδουν με τις αξίες και την αποστολή του Προσκοπισμού.

Ιδέες για παιδιά γυμνασίου

Τα παιδιά του γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δημιουργικές, ενημερωτικές και διαδραστικές προτάσεις, προκειμένου όχι μόνο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και τα ταλέντα τους.

Ιδέες για παιδιά λυκείου

Οι μαθητές του λυκείου μέσα από τις προτάσεις των Προσκόπων μπορούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις σχολικές υποχρεώσεις τους (τη μελέτη των μαθημάτων που καλούνται να συνεχίσουν) είτε διευρύνοντας τους ορίζοντες τους σε νέες εμπειρίες και γνώσεις, είτε δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους στη μαγειρική και τη χειροτεχνία.

Ιδέες για μεγαλύτερα παιδιά

Στους νέους ηλικίας 18-26 δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσουν προτάσεις που θα τους βοηθήσει ώστε να γίνουν δημιουργικοί, να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον τους και να ζήσουν νέες εμπειρίες.

Τα ενήλικα στελέχη – εθελοντές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων παραμένουν στη διάθεση των Αρχών προκειμένου να συνεισφέρουν οπουδήποτε απαιτηθεί, είτε σε συλλογικό επίπεδο (κοινωνία/γειτονιά) είτε σε ατομικό, προάγοντας πάντα το μήνυμα “Μένουμε Σπίτι”.

Διάβασε ακόμα:

COVID -19: Πώς θα βοηθήσουμε αυτούς που μας βοηθούν

12 μουσεία που μπορείς να επισκεφτείς εικονικά, τώρα που μένεις σπίτι