Ως συνέπεια του κορονοϊού και των αναγκαίων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του, έχουν πληγεί οικονομικά οι ασθενέστερες και πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού:

-Οι γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν αναπηρίες και άλλα χρόνια νοσήματα δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερική βοήθεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν, καθώς τα παιδιά τους χρειάζονται συνεχή και ειδική φροντίδα.

-Γονείς, οι οποίοι στήριζαν οικονομικά τις οικογένειές τους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί, δέχεται καθημερινά, κλήσεις οικογενειών για υποστήριξη και ζητά τη βοήθεια όλων μας για να καταφέρει να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους. Μας καλεί να γίνουμε μέρος της προσπάθειάς της, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της να ενισχύσει εκτάκτως οικογένειες με ανήλικα παιδιά, τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα των οποίων, διογκώνονται αυτή την περίοδο, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης για την δημόσια υγεία.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν όλοι μαζί μια αγκαλιά για όλους εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο Στόχος

Στόχος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, είναι να συγκεντρώσει 12.000 ευρώ και να προσφέρει έκτακτη βοήθεια για τους επόμενους 3 μήνες σε τουλάχιστον 20 οικογένειες με 80 μέλη που πλήττονται σοβαρά αυτή την περίοδο. Δεσμεύεται μάλιστα να διαθέσει το 100% των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν για τη βοήθεια ευάλωτων οικογενειών χωρίς καμία παρακράτηση για τα λειτουργικά της έξοδα, ώστε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας ΜΑΖΙ.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Με ένα απλό κλικ μπορείς να συμβάλλεις και εσύ ουσιαστικά στο να ανακουφίσουμε αυτές τις οικογένειες ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Αρχικά, επίλεξε το ποσό της δωρεάς σου εδώ, έχοντας στο μυαλό σου το εξής:

  • Με 7€ καλύπτονται βασικές ανάγκες μιας οικογένειας για 1 μέρα
  • Με 50€ καλύπτονται βασικές ανάγκες μιας οικογένειας για 1 εβδομάδα
  • Με 200€ καλύπτονται βασικές ανάγκες μιας οικογένειας για 1 μήνα

2. Μοιράσου την κίνησή σου αυτή στο Facebook ή το Instagram με hashtag #menoumespiti #paramenoumediplatous #supportmazi #mazigiatopaidi κάνοντας tag @mazigiatopaidi, βοήθησε το Μαζί για το Παιδί να διαδώσει το μήνυμα και ενθάρρυνε και άλλους να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση προσφοράς.

Μέχρι σήμερα έχει καλυφθεί το 46% του στόχου. Θα βοηθήσεις να ολοκληρωθεί;

Διάβασε ακόμα:

Έκκληση βοήθειας από το Γηροκομείο Αθηνών

Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση του COVID-19

Author(s)

  • Ελίνα Δελενίκα

    Head of Content Thrive Greece

    Η Ελίνα Δελενίκα είναι Head of Content του Thrive Greece.