Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποια είναι η σημασία της εξέλιξης.
-Πώς μπορεί να σε βοηθήσει ένας coach.


Οι φιλοδοξίες σου είναι απαραίτητες για την εξέλιξή σου, ωστόσο παραμένουν ανεκπλήρωτο όνειρο αν δεν κάνεις κάτι για να τις πραγματοποιήσεις. Αν παραμένεις αναποφάσιστος και αν δεν τολμάς να ρισκάρεις, αν σαμποτάρεις διαρκώς τον εαυτό σου κάνοντας αρνητικές σκέψεις και αν βρίσκεις συνεχώς δικαιολογίες προκειμένου να μην εξελιχθείς, αν δεν είσαι πρόθυμος να χάσεις την βολή σου, αν φοβάσαι, τότε δεν θα μπορέσεις να επιτύχεις.

“Αυτό που είναι επικίνδυνο στη δουλειά είναι να μην εξελίσσεσαι” — Jeff Bezos, CEO of Amazon

Η επιτυχία ξεκινάει από το μυαλό σου. Αν πιστέψεις ότι θα τα καταφέρεις, αν πιστέψεις στον εαυτό σου, αν είσαι αισιόδοξος και αν πιστέψεις στις δυνάμεις σου χωρίς να αφήνεις τα συναισθήματά σου να στέκονται εμπόδιο στις φιλοδοξίες και τις αποφάσεις σου, τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα για την επιτυχία.

Οι φιλοδοξίες από μόνες τους δεν θα σου εξασφαλίσουν την επιτυχία. Οι 5 συμβουλές που ακολουθούν όμως θα σε βοηθήσουν να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά σου:

1.Να έχεις μακροπρόθεσμους στόχους

Θα πρέπει να είσαι ευέλικτος, να προσαρμόζεσαι και να θυμάσαι πάντα γιατί κάνεις αυτό που κάνεις και τι θέλεις να επιτύχεις. Θα έχεις πολλούς πειρασμούς που θα σε κάνουν να σκεφτείς ότι πρέπει ίσως να αλλάξεις γνώμη ή απόφαση. Εσύ όμως θα πρέπει να μείνεις πιστός στον στόχο σου.

2. Να είσαι ανοιχτός στην αλλαγή

Αν είσαι ανοιχτός στην αλλαγή, θα μπορέσεις να φτάσεις πολύ ψηλά. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Γι’ αυτό μην προσπαθείς να αλλάξεις ότι δεν μπορεί να αλλάξει γιατί πολύ απλά θα απογοητευτείς. Προσπάθησε να προσαρμόζεσαι σε καθετί αναπάντεχο, να είσαι αισιόδοξος και να ασχολείσαι μόνο με τα σημαντικά πράγματα.

“Αν κάτι είναι πολύ σημαντικό για εσένα, τόλμησέ το ακόμα και αν οι πιθανότητες είναι εναντίον σου ” — Elon Musk 

3. Ένα πράγμα τη φορά

Μην προσπαθήσεις να μάθεις τα πάντα μονομιάς. Θα πρέπει να αφοσιώνεσαι σε ένα πράγμα την φορά για να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου.

Χώρισε τον στόχο σου σε μικρότερους και δες τι μικρά βήματα χρειάζεται να κάνεις για να προχωρήσεις μπροστά. Συνέχισε έτσι και οι πιθανότητες να έχεις ένα πιο επιτυχημένο τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με το αν προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα με τη μία.

“Να έχεις υπομονή με τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επένδυση από την εξέλιξή σου” — Stephen Covey

4. Βρες έναν coach

Ως παιδί είχες έναν coach για οτιδήποτε και αν έκανες. Ως ενήλικας προσπαθείς να τα κάνεις όλα μόνος σου και φυσικά δεν τα καταφέρνεις. Αν προσπαθείς να βελτιωθείς σε οτιδήποτε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις κάποιον και να μάθεις από αυτόν. Ένας coach θα σου δώσει το κατάλληλο feedback και θα σου ασκήσει κριτική – κάτι που δεν μπορείς να κάνεις εύκολα από μόνος σου. Θα σε κατευθύνει, θα σε οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση αναφορικά με τους στόχους και τις προσδοκίες σου και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πού πρέπει να εστιάσεις.

5. Μην φοβάσαι να αποτύχεις

Αντιμετώπισε την αποτυχία σαν κάτι που σε κάνει καλύτερο. Μην την φοβάσαι. Η αποτυχία θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι κάνεις λάθος και θα σε οδηγήσει στον τελικό σου στόχο.

Οι φιλοδοξίες από μόνες τους δεν αρκούν για να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Χρειάζεσαι επιμονή, σκληρή δουλειά, θυσίες και το να μην τα παρατάς.

“Η αποτυχία μου δίδαξε πράγματα για τον εαυτό μου που δεν θα μπορούσα να είχα μάθει διαφορετικά” – J.K. Rowling

Διάβασε ακόμα:

Πώς Να Αξιοποιήσεις Την Πίεση Προς Όφελος Σου

3 Τρόποι Για Να Χειρίζεσαι Τον Φόβο Μίας Αποτυχίας 

Author(s)

  • Elle Kaplan

    ειδική σε θέματα ευεξίας

    Η Elle Kaplan είναι οικονομολόγος και ειδική σε θέματα ευεξίας.