Σε αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο, οι άνθρωποι του Δεσμού, εργάζονται για να κατανοήσουν τις ανάγκες της ευρύτερης κοινωνίας μας σήμερα και για την επόμενη μέρα.

Στην προσπάθειά τους αυτή να συμβάλλουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, επιλέγουν να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη σε φορείς που παρέχουν, μεταξύ άλλων, νοσηλευτικές και κοινωνικές υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύσουν τον ευπαθή πληθυσμό που εξυπηρετούν από τον COVID-19 και να αντιμετωπίσουν κρούσματα που αναμένεται να αυξηθούν. 

Μέχρι σήμερα δεκάδες ιδρύματα, φορείς και εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζονται διαχρονικά, έχουν ήδη προβεί σε σημαντικές δωρεές στους φορείς “πρώτης γραμμής”, εξοπλίζοντας τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα με πολύτιμα ιατρικά μηχανήματα, υγειονομικό υλικό, και είδη πρώτης ανάγκης. 

Οι άνθρωποι του Δεσμού επικοινωνούν καθημερινά με θεσμικούς φορείς, όπως τα αρμόδια υπουργεία, δημοτικές και περιφερειακές αρχές, και, φυσικά, το δίκτυο των συνεργαζόμενων με το Δεσμό φορέων κοινωνικής πρόνοιας σε όλη τη χώρα, που παρέχει ιατρικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες πρόνοιας σε ευάλωτες ομάδες και γενικό πληθυσμό. 

Ο Δεσμός στηρίζει: 

  • Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα και τις κλειστές δομές φιλοξενίας σε χρόνια ασθενείς, άτομα με ειδικές ανάγκες και υποκείμενα νοσήματα, απροστάτευτα βρέφη και παιδιά και άλλα. 
  • Φορείς παροχής νοσηλευτικών και κοινωνικών υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη, πάσχοντες από άλλα νοσήματα, χρόνια ασθενείς και άλλες. 
  • Φορείς στο δίκτυο του Δεσμού, που καθημερινά υποδέχονται ή φροντίζουν ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε στέγη, σίτιση, ενημέρωση και βασικά αγαθά.  

Όπως πάντα, οι διαδικασίες δωρεών, προσφορών, αγορών, παραδόσεων και αντικτύπου είναι απόλυτα διαφανείς και με πλήρη απολογισμό μετά την ολοκλήρωση της υλοποίησης τους. 

Οι ανάγκες είναι πολλές και η συμβολή όλων απαραίτητη. Οι ευάλωτες ομάδες στη χώρα μας χρειάζονται τη στήριξή μας περισσότερο από πότε. 

Και επειδή κάθε ευρώ μετράει, κάνε τη δωρεά σου σήμερα και βοήθησε τον Δεσμό να παρέχει υγειονομικό υλικό, ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα για τον κορονοϊό στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Κάνε τη δωρεά σου πατώντας εδώ.

Διάβασε ακόμα:

Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19

Μένουμε ψύχραιμοι-δίνουμε αίμα!

Author(s)

  • Ελίνα Δελενίκα

    Head of Content Thrive Greece

    Η Ελίνα Δελενίκα είναι Head of Content του Thrive Greece.