Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να προετοιμαστείς για τη μετακίνηση στο σουπερμάρκετ.
-Πώς να πλένεις τις συσκευασίες.


Η “βόλτα” στο σουπερμάρκετ είναι από τις λίγες ελευθερίες που πλέον διαθέτουμε και πρέπει να τη χρησιμοποιούμε με μέτρο, για το δικό μας καλό και των γύρω μας. Ωστόσο, μπορεί ακόμα κι αυτή η ελάχιστη έκθεσηνα γίνει επικίνδυνη αν δεν λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα. Γι’ αυτό, αξίζει να διαβάσεις τις απαντήσεις του ΕΦΕΤ στις ερωτήσεις του κοινού.

Πώς  μπορώ να προστατευθώ όταν πηγαίνω στο σουπερμάρκετ;

Ένας βασικός τρόπος για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού είναι να τηρηθεί απόσταση των 2 μέτρων μακριά από άλλους ανθρώπους. Γενικά, ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων από μολυσμένα άτομα που φτερνίζονται, βήχουν ή εκπνέουν. Μια τέτοια “κοινωνική αποστασιοποίηση” αποτελεί την κύρια στρατηγική σε οποιαδήποτε κατάσταση εκτός του σπιτιού.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές:

-Πηγαίνετε για ψώνια όταν δεν υπάρχει πολλή κίνηση.

-Πάρτε αντισηπτικό μαζί σας. Χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε τα χέρια σας και το καλάθι πριν και μετά το κατάστημα.

-Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Επίσης, χρησιμοποιήστε το δικό σας στυλό για να υπογράψετε τις αποδείξεις.

-Μόλις γυρίσετε σπίτι πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας και τις επιφάνειες της κουζίνας που χρησιμοποιήσατε.

Πρέπει να πλένω και τις συσκευασίες;

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων σε πλαστικό, γυαλί και μέταλλο. Μετάδοση του ιού μέσω αυτής της οδού δεν έχει παρατηρηθεί. Αν αυτό δεν είναι πρακτικό, πλύνετε καλά τα χέρια σας αφού βγάλετε όλη τη συσκευασία, συμπεριλαμβανομένων των χαρτοκιβωτίων και των περιεκτών. Τέλος, πλύνετε τα χέρια σας, τον πάγκο και άλλες επιφάνειες που έχετε αγγίξει. Κάνετε αυτό αφού έχετε αποθηκεύσει κατάλληλα τα τρόφιμα.

Διάβασε ακόμα:

COVID-19: συνδέονται και τα γαστρεντερικά συμπτώματα με τον νέο κορονοϊό;

Κορονοϊός: 5 μύθοι αποστείρωσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.