Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο αυξάνεται η παραγωγικότητά σου όταν περιορίζεις τη χρήση του κινητού.
-Πού να βάλεις το κινητό σου για να μην το βλέπεις.


Σύμφωνα με τους ειδικούς αν κρύψεις ή χρησιμοποιήσεις με φειδώ το κινητό σου η παραγωγικότητά σου θα αυξηθεί από 5 έως 10 φορές!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Irvine της California, ο μέσος εργαζόμενος διακόπτεται κατά μέσο όρο κάθε 3 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα.

Δηλαδή μεσολαβούν 185 δευτερόλεπτα πριν από κάθε διακοπή! Και το χειρότερο; Απαιτούνται κατά μέσο όρο 23 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα να επανέλθει στο εργασιακό του αντικείμενο.

Τι μας δείχνει αυτό; Ότι το κινητό σου σε εμποδίζει να φέρεις σε πέρας τη δουλειά σου με αποτέλεσμα να πρέπει είτε να κάνεις υπερωρίες είτε να την αφήσεις ανολοκλήρωτη. Και αν αυτά που διάβασες δεν ήταν αρκετά, να ξέρεις ότι το κινητό σου είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που αποσπούν την προσοχή σου. Παρόλα αυτά το έχεις πάντα δίπλα σου, το κοιτάς κάθε φορά που δονείται ή παίζεις με τις εφαρμογές του. Κι όμως υπάρχει τρόπος να μην ασχολείσαι με αυτό και να μειώσεις την εξάρτησή σου!

Τηλε…φονικό σχέδιο

Εντάξει δεν λέμε ακριβώς να το εξοντώσεις, αλλά τουλάχιστον μπορείς να κρύψεις το κινητό σου τοποθετώντας το κάπου που να μην το βλέπεις και κυρίως να μην το ακούς ώστε να μην σου αποσπάει την προσοχή.

Τοποθέτησε το τηλέφωνό σου…

στο συρτάρι του γραφείου σου

πίσω από το laptop σου

κάτω από το μαξιλάρι του καναπέ ή της καρέκλας

στην τσάντα σου

στο ντουλάπι σου

σε ένα άλλο δωμάτιο

Και φυσικά μην το έχεις ποτέ στην κρεβατοκάμαρά σου!

5 τρόποι για να μην σε αποσπά το κινητό σου

Επειδή δεν είναι πάντα εφικτό να αποκοπείς από το κινητό σου, αφού μπορεί και αυτό να αποτελεί ένα ακόμη επαγγελματικό εργαλείο για σένα, ακολούθησε τις παρακάτω συμβολές ώστε να έχεις εσύ το… πάνω χέρι στη μεταξύ σας σχέση:

Ενημέρωσε τους δικούς ότι, όσο είσαι στη δουλειά, μπορούν να επικοινωνούν μαζί σου μόνο, αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Αν φοβάσαι ότι θα χάσεις κάποια σημαντική κλήση που μπορεί να αφορά και τη δουλειά σου, ενημέρωσε τους συνεργάτες σου για τις ώρες που μπορούν να σε καλούν και δώσε τους και το σταθερό σου τηλέφωνο.

Προγραμμάτισε στην αρχή της δουλειά σου, π.χ. το πρωί, όλα τα τηλεφωνικά   ραντεβού ώστε να μην σε ενοχλούν με κλήσεις στη συνέχεια.

Μπορείς, επίσης, να έχεις στο αθόρυβο το κινητό και να προγραμματίσεις κάποια   ώρα που θα έχεις την ευχέρεια χρόνου να δεις τις αναπάντητες κλήσεις σου. Με τον τρόπο αυτό θα καθορίζεις εσύ πότε μπορείς να ασχοληθείς με το κινητό σου και όχι οι άλλοι.

Μάθε πώς μπορείς να αποκλείσεις από τις εισερχόμενες κάποιους αριθμούς που θέλεις να αποφύγεις βάζοντας φραγή σε αυτούς

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να αλλάξεις τον τρόπο που δουλεύεις και να γίνεις περισσότερο παραγωγικός, είναι μία τόσο μικρή κίνηση όσο η απομάκρυνση του κινητού σου κατά μερικά εκατοστά.

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να αλλάξεις τον τρόπο που δουλεύεις και να γίνεις περισσότερο παραγωγικός, είναι μία τόσο μικρή κίνηση, όσο η απομάκρυνση του κινητού σου κατά μερικά εκατοστά.

Διάβασε ακόμα:

Τα Μυστικά Που Έψαχνες Για Να Είσαι Πιο Συγκεντρωμένος

Οι Συνήθειες Που Επηρεάζουν Την Αποδοτικότητά Σου

Author(s)

  • Ο Niklas Goeke είναι αρθρογράφος.