Ξέρεις ότι οι άνθρωποι με τους οποίους κάθεσαι κοντά στο γραφείο σου, επηρεάζουν την παραγωγικότητά σου; Πριν από λίγες ημέρες, το Harvard Business Review δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο αναφορικά με αυτό.

Οι ερευνητές και συγγραφείς του άρθρου, Jason Corsello and Dylan Minor συνέλεξαν τα δεδομένα δύο ετών από περισσότερους από 2000 εργαζομένους εταιρίας πληροφορικής και αξιολόγησαν την απόδοσή τους βάσει 3 παραγόντων:

Παραγωγικότητα – πόση ώρα χρειάζονταν για να ολοκληρώσουν την δουλειά τους.

Αποτελεσματικότητα – πόση ώρα χρειάστηκαν μέχρι να ζητήσουν βοήθεια όπου δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν την δουλειά τους μόνοι τους.

Ποιότητα – πόσο ικανοποιημένοι ήταν οι πελάτες με την δουλειά τους.

Εξέτασαν επίσης το κατά πόσο οι συνάδελφοι τους, τα γραφεία οποίων ήταν δίπλα, επηρέασαν την απόδοσή τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ένα ποσοστό της τάξεως του 10% της απόδοσης ενός εργαζομένου διαχέεται και στους διπλανούς του. Συνεπώς, αλλάζοντας θέση σε έναν υπάλληλο μέσης απόδοσης με έναν που έχει την διπλάσια από αυτόν, αυξάνεται η παραγωγικότητα των διπλανών του στο γραφείο τουλάχιστον κατά 10%.

Αλλάζοντας θέση σε έναν υπάλληλο μέσης απόδοσης με έναν που έχει τη διπλάσια από αυτόν, αυξάνεται η παραγωγικότητα των διπλανών του στο γραφείο τουλάχιστον κατά 10%.

Παρατήρησαν επίσης πως συνδυάζοντας άτομα με αντίθετες δυνάμεις, είχε θετικά αποτέλεσμα στην παραγωγικότητα: έβαλαν κάποιον που δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς αλλά κάνει πολλά λάθη δίπλα σε κάποιον που δίνει μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια, αλλά είναι πιο αργός. Τι συμπέρασμα έβγαλαν; Ο ένας βοήθησε τον άλλον να βελτιωθεί.

Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως αν εσύ ο ίδιος ή η εταιρία σου επιθυμείτε να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας, ίσως το μόνο που χρειάζεστε είναι μία μικρή αναδιάρθρωση των γραφείων!

Διάβασε ακόμα:

4 Λύσεις Για Να Συνεργαστείς Καλύτερα Με Το Δύσκολο Συνάδελφο

Μήπως Πρέπει Να Σταματήσεις Να Παραείσαι “Καλός” Με Τους Συναδέλφους Σου;

Author(s)

  • Η Emma Haak είναι συντάκτρια του Thrive Global.