Νομίζεις ότι έχεις χτίσει μια ασφαλή σχέση με τον ήλιο, επειδή φοράς πάντα αντηλιακό στην παραλία; Κι όμως, διαβάζοντας παρακάτω, πιθανόν να ανακαλύψεις ότι, παρόλο που έχεις όλη τη διάθεση να απολαύσεις με ασφάλεια τον ήλιο, οι συνήθειες που ακολουθείς ίσως δεν εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία σου. Γι’ αυτό έλεγξε τις παρακάτω συνήθειες, που πιθανό να σε αφορούν, προκειμένου να αναβαθμίσεις την αντηλιακή σου προστασία.

Εφαρμόζεις αντηλιακό,  μόλις φτάσεις στην παραλία

Γιατί είναι λάθος: Η συνήθεια να απλώνεις το αντηλιακό κατά την παραμονή σου στην παραλία είναι λάθος, επειδή χρειάζεται κάποιο χρόνο μέχρι να απορροφηθεί από την επιδερμίδα και να παρέχει αποτελεσματική προστασία. Στην πραγματικότητα, το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται 15 έως 30 λεπτά πριν την έκθεσή σου στον ήλιο.

Ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες

Γιατί είναι λάθος: Παρόλο που αυτός είναι ο γενικός κανόνας, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι σε κάποιες περιπτώσεις το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται πιο συχνά, όπως για παράδειγμα, αν έχεις κολυμπήσει σε θάλασσα με κύματα ή παίζεις ρακέτες ή beach volley. Το κολύμπι, ο αέρας και η υπερβολική εφίδρωση από την άθληση αφαιρούν πιο γρήγορα το αντηλιακό από το δέρμα, γι’ αυτό σε παρόμοιες περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιείς το αντηλιακό πιο συχνά.

Είσαι κάτω από την ομπρέλα μόνο τις «επικίνδυνες» ώρες

Γιατί είναι λάθος: επειδή είναι προτιμότερο να επιλέγεις τη σκιά όλες τις ώρες κι όχι μόνο μεταξύ 11:00 και 15:00, που η ηλιοφάνεια είναι πιο έντονη. Επίσης, είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι τις “ύποπτες” ώρες εξακολουθείς να κινδυνεύεις από τον ήλιο, ακόμα κι αν είσαι κάτω από την ομπρέλα, αφού οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται πάνω στα βότσαλα και στην άμμο κι απευθείας πάνω στο δέρμα σου. Γι΄ αυτό, ακόμα κι αν είσαι συνέχεια υπό σκιά, θα πρέπει να φοράς το αντηλιακό σου.

Σταματάς να παίρνεις μέτρα προστασίας, επειδή έχεις μαυρίσει

Παρόλο που ένα μαυρισμένο δέρμα προσφέρει κάποια μικρή αντηλιακή προστασία, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να μη χρησιμοποιείς πλέον αντιηλιακό. Φυσικά, αν έχεις μαυρίσει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αντηλιακό με πιο χαμηλό δείκτη προστασίας. Επίσης σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει, επειδή έχεις μαυρίσει, να χαλαρώσεις και τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν την αντηλιακή προστασία σου, δηλαδή τη χρήση καπέλου, γυαλιών ηλίου και ομπρέλας και την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας.

Τι σου προτείνουμε:

Να ξεκινήσεις την αντηλιακή σου προστασία με το πρακτικό kit ολοκληρωμένης αντηλιακής προστασίας Luxurious Sun Care High Protection Pack, το οποίο εμπεριέχει ολοκληρωμένη αντηλιακή σειρά με προϊόντα που έχουν υψηλό δείκτη προστασίας

Και να συνεχίσεις, καθώς μαυρίζεις σταδιακά με το Luxurious Sun Care Medium/Low Protection Pack, που συμπεριλαμβάνει αντηλιακή σειρά με πιο χαμηλή προστασία:

Και τα δύο kit θα τα βρεις μαζί με προϊόντα για την κατάλληλη ενυδάτωσή σου μετά την έκθεση στον ήλιο. Αναζήτησέ τα στα φαρμακεία και απόλαυσε τον ήλιο με ασφάλεια και αυτό το καλοκαίρι!

Διάβασε ακόμα:

5 Λάθη Που Κάνεις Με Την Αντηλιακή Σου Προστασία Στην Πόλη

Ο Συνδυασμός Που Σε Γερνάει Πιο Γρήγορα

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.