Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί πρέπει να αποχαιρετίσεις το αγαπημένο σου junk food.
– Ποια τρόφιμα θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.


Ψάξε λίγα λεπτά στο internet και σίγουρα θα βρεις πολλές συμβουλές. Από την υγιεινή διατροφή μέχρι την ψυχική σου υγεία. Και ενώ οι πληροφορίες που βρίσκεις online για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη είναι άπειρες – κάτι που ενδεχομένως μπορεί να σε μπερδέψει – η επιστήμη υποστηρίζει ότι πολλές φορές όσο πιο απλές είναι οι συνήθειές σου, τόσο καλύτερα θα αισθάνεσαι εσύ.

Πώς η διατροφή επηρεάζει την διάθεσή σου

Σύμφωνα με έρευνα του University of Manchester, η διάθεσή σου συνδέεται με τις διατροφικές σου επιλογές. Και πιο συγκεκριμένα, αν τρως υγιεινά, αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα φαγητά, η διάθεσή σου αυξάνεται και μαζί της βελτιώνεται και η ψυχική σου υγεία.

Οι ερευνητές συνέλεξαν και μελέτησαν τα δεδομένα από 45,826 συμμετέχοντες. Τι ανακάλυψαν; Ότι οι συμμετέχοντες που συμπεριέλαβαν στην διατροφή τους τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς ζάχαρη και μη επεξεργασμένα, παρουσίαζαν λιγότερο άγχος και αρνητικά συναισθήματα. “Υιοθετώντας μία υγιεινή διατροφή, θα βελτιώσεις την διάθεσή σου” υποστηρίζει ο Joseph Firth επικεφαλής της έρευνας.

Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις, ο Firth σου απαντά: “μερικές μικρές και απλές αλλαγές έχουν πολλά οφέλη για την ψυχική σου υγεία”. Μην ξεχνάς ότι τα μικρά βήματα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά. Επομένως, προτίμησε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και απόφυγε το junk food. Η ψυχική σου υγεία θα σε ευγνωμονεί.

Τι λέει το Cambridge για αυτό;

Έρευνα του Cambridge υποστηρίζει ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να επηρεάσει θετικά και την ανθρώπινη συμπεριφορά, καθώς και τον τρόπο σκέψης. Μήπως λοιπόν να αρχίσεις να αλλάζεις τις διατροφικές σου συνήθειες από σήμερα κιόλας; Ξεκίνα με μικρά βήματα: αντικατάστησε τα σνακ σου με προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά και παρατήρησε τις αλλαγές στη διάθεση και την απόδοσή σου.

Διάβασε ακόμα:

Νερό Κανονικό Ή Βιταμινούχο;

10 Τρόφιμα Για Δυνατό Μυαλό Και Καλύτερη Συγκέντρωση

Author(s)

  • Rebecca Muller

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Rebecca Muller είναι συντάκτρια του Thrive Global.