Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι θα κερδίσουν οι εταιρείες που θα εφαρμόσουν πρώτες το θεσμό της τηλεργασίας.
-Ποια είναι τα οφέλη της εργασίας εξ αποστάσεως για τις εταιρείες.


Η τηλεργασία δεν είναι είναι νέος τρόπος εργασίας. Η τηλεργασία είναι νέος τρόπος ζωής που αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Η τηλεργασία είναι τέλεια γιατί δουλεύεις, ενώ παράλληλα ζεις τη ζωή σου 

Εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να συνειδητοποιήσουν πόσο πιο εύκολο είναι να κάνεις πολύ καλή δουλειά πιο γρήγορα, όταν δε βρίσκεσαι στο γραφείο, κάτι που θα τους δυσκολέψει πολύ όταν χρειαστεί να γυρίσουν. Υπάρχουν πλεονεκτήματα στη δουλειά στο γραφείο, αλλά ό,τι ισχύει για τη δουλειά στο γραφείο ισχύει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και στην εργασία από το σπίτι. Η διαφορά είναι ότι τα οφέλη της τηλεργασίας δεν είναι διαθέσιμα σε όποιον δουλεύει σε ένα γραφείο. Αυτά είναι:

Ποιότητα ζωής 

Η τηλεργασία σε βοηθά να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου. Δίνει την ελευθερία στους ανθρώπους να οργανώσουν τη δουλειά γύρω από τη ζωή τους κι όχι το αντίστροφο. Μπορούν να δουλεύουν όποτε το επιθυμούν, αντί να πρέπει να καταλαμβάνουν μια θέση. 

Εμπιστοσύνη 

Η τηλεργασία αφορά την εμπιστοσύνη. Δίνει στους ενήλικες την αυτονομία να κάνουν πολύ καλή δουλειά και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη ενός manager ή ενός οργανισμού ακόμα και από μακριά.

Έλεγχος

Η τηλεργασία αφορά τον έλεγχο και την ευελιξία. Επιτρέπει στους ανθρώπους να πάνε και να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, να πάνε στις συναντήσεις χωρίς να ζητήσουν άδεια, να πάνε για ένα απογευματινό τρέξιμο, αν είναι αυτό που χρειάζονται για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Επιτρέπει στους ανθρώπους να δουλέψουν όταν είναι πιο αποδοτικοί, αντί να καθιερώνει μία και μοναδική συνταγή που δεν ταιριάζει σε κανέναν. 

Ισορροπία 

Η τηλεργασία αφορά την ισορροπία. Έχεις το χρόνο να κάνεις πράγματα που αγαπάς με τους ανθρώπους που νοιάζεσαι περισσότερο. Η δουλειά εξ αποστάσεως σου επιτρέπει να περνάς περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου, να βελτιώσεις την υγεία και την ευεξία και να αυξήσεις τη χαρά σου. 

Αυτονομία

Η τηλεργασία αφορά την αυτονομία. Επιτρέπει στους ανθρώπους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, εξαλείφοντας κάθε εμπόδιο. Καθημερινά ακούω υπέροχα πράγματα που η τηλεργασία έχει αφήσει τους ανθρώπους να κάνουν. Να φροντίσουν ένα μέλος της οικογένειας, να έχουν την ελευθερία να φάνε μεσημεριανό κανονικά, να δουν τα πρώτα βήματα του παιδιού τους, πράγματα που οι άνθρωποι που εργάζονται σε ένα γραφείο δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν. Αληθινές ανθρώπινες ιστορίες με μαζική επιρροή και αξιοσημείωτη επίδραση στην ευτυχία. Η τηλεργασία αφορά την υγεία, την ευεξία, τη χαρά, το χρόνο και την ελευθερία. Οι εταιρείες που θα το εκτιμήσουν αυτό, είναι εκείνες που θα κυριαρχήσουν την καινούρια δεκαετία. 

Τα οφέλη για τις εταιρείες και τους εργαζομένους είναι εξίσου προφανή:

Χρήματα

Οι εταιρείες που επιλέγουν την εργασία στο γραφείο ξοδεύουν 18.400 δολάρια κατά μέσο όρο, για κάθε γραφείο, για κάθε άτομο. Για μία εταιρεία 1.000 εργαζομένων, αυτό αντιστοιχεί σε 18,4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Η τηλεργασία αντιστοιχεί σε 2.000 δολάρια για κάθε μέλος της ομάδας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση εξ αποστάσεως, δηλαδή γλιτώνει στην εταιρεία 16,4 εκατομμύρια δολάρια για κάθε 1.000 εργαζομένους.  

Ταλέντο

Ένα κανονικό γραφείο σημαίνει ότι μπορείς να προσλάβεις τον καλύτερο υποψήφιο που μπορείς να αντέξεις οικονομικά σε ακτίνα 50.000 χιλιομέτρων, απομακρύνοντάς σε από το 99,9% των ταλέντων που υπάρχουν στον κόσμο. Οι ομάδες που εργάζονται εξ αποστάσεως μπορούν να προσλάβουν το καλύτερο άτομο που μπορούν να αντέξουν οικονομικά στον κόσμο. 

Πρωτοπορία

Οι εταιρείες που κινούνται πρώτες απολαμβάνουν ένα τεράστιο όφελος. Θα προσλάβουν τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους. Θα κρατήσουν τους καλύτερους εργαζομένους τους, γιατί οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως μένουν περισσότερο στις εταιρείες. 

Αποδοτικότητα 

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις εταιρείες είναι ότι η δημιουργία μιας ομάδας εξ αποστάσεως είναι ακριβή, χρονοβόρα και είναι δύσκολο να εξασφαλίσεις ότι οι εργαζόμενοί σου είναι πιο ασφαλείς, πιο άνετοι και πιο αποδοτικοί από ό,τι θα ήταν στο γραφείο. 

Διάβασε ακόμα:

Τα 4 βήματα για αποτελεσματικό networking

Πώς ο σωστός φωτισμός αυξάνει την απόδοση στην εργασία

Author(s)

  • Chris Herd

    Ιδρυτής και CEO

    Firstbase

    Ο Chris Herd είναι ιδρυτής και CEO του Firstbase.