Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Τζούλι Λάρσον – Γκριν: Το πρώτο πράγμα που κάνω, κρατώντας ένα καφέ στο χέρι, είναι να διαβάσω τα νέα. Συνήθως διαβάζω διάφορα sites και βλέπω τι είναι trend στο Twitter για να δω τι επηρεάζει τον κόσμο και τι ελκύει την προσοχή του.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

ΤΛΓ: Παίρνω ενέργεια όταν είμαι ανάμεσα σε κόσμο. Όταν δουλεύω, όταν λύνω προβλήματα και κάνω brainstorming με την ομάδα μου. Μου αρέσει πάρα πολύ να ακούω τις ιδέες διαφορετικών ατόμων. Εκτός δουλειάς παίρνω ενέργεια από την οικογένεια και τους φίλους μου. Εκείνοι με βοηθούν να αποφορτιστώ, όπως και η άσκηση και το να βγαίνω έξω.

TG: Ποιο είναι το μυστικό που σε βοηθά να ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις της καθημερινότητας;

ΤΛΓ: Έχω πολλά μυστικά. Αν υπάρχει κάτι στη δουλειά σου που εμποδίζει εσένα ή την ομάδα σου να προχωρήσετε, βρες ένα άτομο που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα και προσπαθήστε να το λύσετε μαζί. Δουλεύοντας μαζί, δημιουργείς άμεσα μία συνεργασία και μπορείς να ξεπεράσεις το παραμικρό γιατί έχεις πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες.

TG: Τι σχέση έχεις με το τηλέφωνό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΤΛΓ: Όχι. Περιμένει υπομονετικά στο κομοδίνο μου μέχρι να ξυπνήσω. Το βάζω σε λειτουργία πτήσης. Χρειάζεται και εκείνο ξεκούραση και επαναφόρτιση!

“Εκτός δουλειάς, παίρνω ενέργεια από την οικογένεια και τους φίλους μου. Εκείνοι με βοηθούν να αποφορτιστώ”.

TG: Πώς τα πας με τα email;

ΤΛΓ: Οργανώνω τα emails μου κατά άτομο και θέμα, προκειμένου να δίνω προτεραιότητα σε εκείνα που χρειάζονται την προσοχή μου. Το νούμερο 0 στα εισερχόμενά μου δεν υφίσταται, συνεπώς πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο σύστημα. Επίσης ασχολούμαι με εκείνα που είναι πρώτα στη λίστα των εισερχόμενων μου.

TG: Εντελώς απρόσμενα βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Τι κάνεις;

ΤΛΓ: Εξαρτάται από το πού βρίσκομαι και τι συμβαίνει γύρω μου. Όταν δεν νιώθω πιεσμένη από τις προθεσμίες, ίσως κάνω ένα 15λεπτο διάλειμμα για να πάρω τηλέφωνο έναν φίλο μου ή τη μητέρα μου ή απλά σερφάρω στο ίντερνετ. Αν είναι μία πολύ απαιτητική ημέρα, προσπαθώ να σβήσω κάτι από την to-do λίστα μου.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη και γιατί;

ΤΛΓ: Τον Δεκέμβριο έκανα μία επέμβαση στη σπονδυλική μου στήλη. Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα να περιμένω να γίνουν τα πράγματα από μόνα τους και να μην μπορώ να κάνω τίποτα για να επισπεύσω την διαδικασία της ανάρρωσής μου. Δεν είμαι άτομο που μπορώ να περιμένω, οπότε αυτό ήταν ένα μάθημα ζωής για την υπομονή μου.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες απογοητευμένη και πώς το ξεπέρασες;

ΤΛΓ: Πριν 6 μήνες, έδωσα μία ομιλία σε μία ομάδα ατόμων με την οποία συνεργαζόμασταν πολύ στενά και βασιζόμουνα πολύ σε αυτούς. Είχα μεγάλες προσδοκίες και ήθελα να τους εμπνεύσω και να τους μεταδώσω το νέο μου όραμα. Τελικά η ομιλία μου δεν πήγε όπως ήθελα. Για να διαπιστώσω τι έφταιγε και να καταλάβω τι είχε συμβεί, συνεργάστηκα με την αυτήν ομάδα. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να αλλάξεις το μήνυμά σου, αλλά να επαναπροσδιορίσεις την προσέγγισή σου και να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις στα άτομα που είναι γύρω σου. Δίνοντας έμφαση στο να προχωρήσω μαζί τους, δεν έχασα χρόνο ξανακάνοντας την παρουσίασή μου και αναλύοντας τι πήγε στραβά. Τελικά κατάφερα να δουλέψω μαζί τους και να επιτύχω τον αρχικό μου στόχο.

TG: Πες μας μία φράση που αγαπάς και σου δίνει δύναμη ή σε κάνει να νιώθεις ήρεμη.

ΤΛΓ: “Παρόλα αυτά επέμεινε.” Αυτή η φράση μου δίνει μεγάλη δύναμη. Επίσης λατρεύω μία φράση της Coco Chanel, “η επιτυχία επιτυγχάνεται από όσους δεν ξέρουν ότι η αποτυχία είναι αναπόφευκτη”.

Διάβασε ακόμα:

Ο CEO Του LinkedIn Εξηγεί Γιατί Δε Στέλνει Emails Μετά Τις 23:00

Βασιλική Μιλλούση: “Για Να Αποφορτιστώ Κάνω Διαλογισμό”