Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Doniel Sutton: Κάνω stretching και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου που ζω μία ημέρα ακόμα.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

DS: Επειδή θεωρώ ότι η ενέργεια είναι μεταδοτική, συναναστρέφομαι άτομα που δεν παίρνουν τα πράγματα τόσο σοβαρά και έχουν μία θετική ματιά στην ζωή.

TG: Ποια καθημερινή σου συνήθεια ή ασχολία σε βοηθάει να κάνεις thrive;

DS: Δεν έχω μία αλλά πολλές. Καταρχάς έχω μία αδυναμία στις λίστες! Είτε είμαι στη δουλειά είτε στο σπίτι, φτιάχνω λίστες για να είμαι οργανωμένη και συγκεντρωμένη σε ότι πρέπει να γίνει κάθε ημέρα. Δεύτερον κάνω εδώ και χρόνια συγκεκριμένες ασκήσεις που με βοηθούν να βελτιώνω τον τρόπο σκέψης, τη συγκέντρωση και την ικανότητά μου να διαχειρίζομαι πιο αποτελεσματικά διάφορα πράγματα. Πρόσφατα ανακάλυψα το πόσο σημαντικές είναι οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά. Επειδή ο οργανισμός μου καταπονείται λόγω των συχνών ταξιδιών, προσέχω πολύ την ευεξία και την διατροφή μου.

TG: Πες μας ένα βιβλίο που σου άλλαξε την ζωή.

DS: Γενικά προτιμώ τα βιβλία που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Πρόσφατα διάβασα το “13 Things Mentally Strong People Don’t Do” που παρέχει συμβουλές, όπως για παράδειγμα το πόσο σημαντική είναι κάποιες φορές η αλλαγή, το να παίρνεις ρίσκα και να μαθαίνεις από τα λάθη του παρελθόντος.

TG: Τι σχέση έχεις με το τηλέφωνό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

DS: Όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, είμαι πάντα διαθέσιμη. Επειδή ανταλλάσσουμε διαρκώς μηνύματα, έπρεπε να βρω μία ισορροπία στη ζωή μου. Για να μπορέσω να διαχωρίσω την επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή, έχω δύο κινητά – ένα για τη δουλειά και ένα προσωπικό. Δεν κοιμάμαι μαζί τους, ωστόσο βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Αυτό που κάνω πριν κοιμηθώ είναι να κλείνω τις ειδοποιήσεις. Τα Σαββατοκύριακα χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο το προσωπικό μου κινητό. Το βράδυ της Κυριακής όμως κάνω μία εξαίρεση για να φτιάξω τις λίστες μου και να προετοιμαστώ για την εβδομάδα που ξεκινάει.

TG: Πώς τα πας με τα email;

DS: Πολύ καλά. Έχω ρυθμίσει τα email μου έτσι ώστε να στέλνω τα πιο σημαντικά σε ένα συγκεκριμένο φάκελο στα εισερχόμενα, τα οποία λαμβάνω κατευθείαν. Ξέρω ότι αυτά απαιτούν την προσοχή και την άμεση απάντησή μου και αυτό με βοηθάει να βάζω προτεραιότητες. Αυτό το εφαρμόζω εδώ και μερικά χρόνια και έχω καταφέρει να μειώσω τον αριθμό των εισερχομένων στο μισό.

TG: Εντελώς απρόσμενα βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Τι κάνεις;

DS: Το πρόγραμμά μου είναι τόσο γεμάτο με meetings και ταξίδια, συνεπώς σπάνια έχω αυτήν την πολυτέλεια. Αν όμως έβρισκα τον χρόνο, απλά θα σκεφτόμουνα.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη και γιατί;

DS: Πρόσφατα. Είχα υπερβολικά πολλή δουλειά και δεν είχα χρόνο για τίποτα άλλο.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες και πώς το ξεπέρασες;

DS: Πριν λίγο διάστημα που πήρα μία λάθος απόφαση αναφορικά με μία πρόσληψη. Δεν εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου και γρήγορα φάνηκε πως αυτό το άτομο δεν ήταν κατάλληλο για τη δουλειά. Ήταν ένα σκληρό μάθημα, αλλά και μία υπενθύμιση ότι πρέπει πάντα να ακούω την διαίσθησή μου.

TG: Ποια συμβουλή θα έδινες στο νεαρό εαυτό σου;

DS: Να ήμουν πιο γενναία και να υπερασπιζόμουνα τα πράγματα που ήθελα. Να αναζητούσα νέες ευκαιρίες και να έπαιρνα περισσότερα ρίσκα.

TG: Πες μας μία φράση που αγαπάς, σου δίνει δύναμη και σε ηρεμεί.

DS: Μάθε από το χτες, ζήσε το σήμερα και κάνε όνειρα για το αύριο.

Διάβασε ακόμα:

Πότε Και Γιατί Η Πρόεδρος Της L’Oréal Κάνει Διάλειμμα Από Τη Δουλειά Και Την Τεχνολογία

Η Διευθύντρια Της Microsoft Αποκαλύπτει Μυστικά Επιτυχίας Και Αποφόρτισης