Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποια είναι τα οφέλη αυτής της μεθόδου.
-Σε ποιους απευθύνεται.


Θέλεις να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι και ψάχνεις ποιο είδος σου ταιριάζει; Αναζητάς κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό που να είναι συγχρόνως κατάλληλο για εσένα που δεν αθλείσαι; Έχεις ακούσει το Gyrotonic; Το σύστημα άσκησης που προτιμούν πολλοί celebrities, μεταξύ των οποίων και η Lady Gaga;

Τι είναι το Gyrotonic Expansion System®; Είναι είναι ένα πρωτότυπο και αποτελεσµατικό σύστηµα άσκησης, που ιδρύθηκε από τον Juliu Horvarth και στοχεύει σε ένα υγιές σώµα, στη διαύγεια, στη ζωτικότητα, αλλά κυρίως στην ανάπτυξη και διεύρυνση του δυναµικού του κάθε ατόµου.

Γιατί όμως είναι μοναδικό; Ο Jackson Kellogg και η Σοφία Κουτσιανά, Gyrotonic Master Trainers και ιδιοκτήτες του Gyrotonic Harmony, απαντούν: “Η µοναδικότητα του συστήµατος έγκειται στο ότι δυναµώνει και ταυτόχρονα διατείνει όλο το σώµα, αυξάνει το εύρος της κίνησης και αναπτύσσει τον συντονισµό. Αποσυµπιέζει όλες τις αρθρώσεις, καθώς το σώµα κινείται σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις, µε έµφαση στην ροή και στην αναπνοή, εναλλάσσοντας την ένταση, την ταχύτητα, το εύρος και το ρυθµό. Η κινητοποίηση και η ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης είναι πρωταρχικής σηµασίας και µέσω αυτής ενεργοποιείται και επανεκπαιδεύεται το νευρικό σύστηµα. Ο τελικός του στόχος είναι η κατάκτηση της Αρµονίας, δηλαδή η επίτευξη της εσωτερικής δύναµης, της σταθερότητας και ισορροπίας στο σώµα, στις σκέψεις και στις αισθήσεις”.

Τα 2 συστήµατα

Η µέθοδος Gyrotonic αναγνωρίζεται παγκοσµίως ως µία από τις αποτελεσµατικότερες για την αποκατάσταση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, τραυµατισµών και χρόνιων µυοσκελετικών προβληµάτων. Εφαρµόζεται σε νοσοκοµεία, κέντρα αποκατάστασης, φυσικοθεραπευτήρια, καθώς και σε γραφεία ορθοπεδικών ιατρών, οστεοπαθητικών και χειροπρακτών.

Αποτελείται από δύο συστήµατα, το GYROTONIC® και το
GYROKINESIS®. Στο πρώτο χρησιµοποιούνται ειδικά µηχανήµατα κατασκευασμένα µε γνώµονα τις ανάγκες του ανθρώπινου σώµατος, µε σκοπό να το υποστηρίζουν, ώστε να κινείται µε όλους τους τρόπους που µπορεί και να αποκτά ισορροπία, δύναµη και ελαστικότητα, χωρίς καταπόνηση. Για το δεύτερο δεν απαιτούνται µηχανήµατα και το σώµα είναι αυτό που συµµετέχει σε ρυθµικές αλληλουχίες κινήσεων µε αδιάκοπη ροή.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Gyrotonic απευθύνεται σε όλους όσοι ψάχνουν ένα πρωτοποριακό σύστηµα άσκησης και θέλουν να βιώσουν την κίνηση µε έναν διαφορετικό τρόπο. Το επιλέγουν άτοµα όλων των ηλικιών ως την ολοκληρωµένη, βασική τους άσκηση, αλλά και όσοι θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποτελεσµατικότητα στην κίνηση και τις επιδόσεις τους στις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, όπως επαγγελµατίες αθλητές και χορευτές, µουσικοί και ηθοποιοί.

Ενδείκνυται και για άτοµα χωρίς καµία εµπειρία στην άσκηση, για όσους αναρρώνουν από ατυχήµατα, άτοµα µε κινητικά προβλήµατα και άτοµα µεγάλης ηλικίας. Βελτιώνει θεαµατικά την ελαστικότητα, τη δύναµη, τη σταθερότητα και συµβάλλει στην επιτάχυνση της αποκατάστασης και την επαναφορά στην καλή φυσική κατάσταση.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να το ανακαλύψεις κι εσύ; Ατομικά ή ομαδικά σε µικρά γκρουπ, σύντομα θα καταλάβεις ότι το Gyrotonic ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες σου!

Διάβασε ακόμα:

2 Ασκήσεις Για Να Είσαι Fit Και Υγιής Για Πάντα

5 Βήματα Για Να Πετύχεις Τους Fitness Στόχους Σου Τη Νέα Χρονιά

Author(s)

  • Ελίνα Δελενίκα

    Head of Content Thrive Greece

    Η Ελίνα Δελενίκα είναι Head of Content του Thrive Greece.