Συμβουλή #14: Γίνε Σύμμαχος Του Εαυτού Σου

Ξέρεις ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του εαυτού σου είσαι εσύ ο ίδιος; Ότι κάποιες φορές είσαι τόσο εγωιστής που αρνείσαι να ακούσεις την γνώμη των άλλων και νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα και ότι έχεις πάντα δίκιο, με αποτέλεσμα να κάνεις λάθος επιλογές; Ξέρεις ότι μπορεί εσύ ο ίδιος στέκεσαι εμπόδιο στην πρόοδο και την εξέλιξή σου, γιατί βάζεις συνεχώς τρικλοποδιές στον εαυτό σου;

Κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στον δρόμο σου αποτελεί μία ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος και να ξεπεράσεις τις δυνάμεις σου.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό και τις δυνάμεις σου, σε μετατρέπει αυτόματα σε εχθρό του εαυτού σου – τη στιγμή που θα έπρεπε να είσαι σύμμαχός του. Τη στιγμή που θα έπρεπε να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και εσένα τον ίδιο, να βάζεις στόχους και να πιστεύεις ότι θα τους πραγματοποιήσεις, να προχωράς μπροστά, να έχεις κίνητρο, να μην φοβάσαι να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα. Να μην υποτιμάς τις ικανότητές σου, να προσπερνάς τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά σου και να μην τα παρατάς. Με άλλα λόγια: να είσαι σύμμαχος του εαυτού σου.

Αν θεωρείς ότι αυτό είναι αδύνατο, τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσεις μία πρόκληση δες την σαν κάτι θετικό. Προσπάθησε να δεις το ποτήρι μισογεμάτο – όχι μισοάδειο όπως μπορεί να έκανες μέχρι σήμερα.

2. Μετάτρεψε την αβεβαιότητά σου σε πίστη για τις δυνάμεις και τις ικανότητές σου. Γίνε σύμμαχος του εαυτού σου. Αν εξακολουθείς να δυσκολεύεσαι, ζήτησε την υποστήριξη ενός φίλου σου για να σου τονώσει το ηθικό.

3. Θυμήσου ότι κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στον δρόμο σου αποτελεί μία ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος και να ξεπεράσεις τις δυνάμεις σου. Γι΄αυτό έχε εμπιστοσύνη σε εσένα. Και πίστεψέ με, θα τα καταφέρεις.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.