Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Τι να αλλάξεις στο βιογραφικό σου.
-Πόσες σελίδες πρέπει να είναι το βιογραφικό.


Έχεις στείλει δεκάδες βιογραφικά για δουλειά αλλά οι μέρες περνούν χωρίς καμία απάντηση; Ακολουθούν 3 άπό τους σημαντικότερους ίσως λόγους που μεμονωμένα ή και συνδυαστικά μπορεί να ευθύνονται για το γεγονός ότι το βιογραφικό σου δεν προχωρά και μαζί μπλοκάρει η υποψηφιότητά σου για μια θέση εργασίας. Με μικρές αλλαγές και κατάλληλες κινήσεις, αλλά κυρίως με προσήλωση στο στόχο η πρώτη συνέντευξη δεν θα αργήσει.

1.Το βιογραφικό σου είναι passe

Και δεν εννοούμε ως προς το περιεχόμενο αλλά ως προς την εμφάνισή του. Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι η αγορά εργασίας, αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις είναι οι λεπτομέρειες. Σωστή σύνταξη, περιποιημένη στοίχιση και απλό λεξιλόγιο είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να περιέχει ένα βιογραφικό ενώ εξίσου σημαντική είναι και η έκταση του CV. Σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις ένα βιογραφικό σημείωμα είναι προτιμότερο να είναι μονοσέλιδο και αυτός που το διαβάζει να πείθεται για την καταλληλότητα του υποψηφίου μέσα σε εννέα δευτερόλεπτα! Αν δεν πληρούνται αυτές οι προδιαγραφές, καλύτερα να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με το βιογραφικό σου.

2. Το δικό σου βιογραφικό «περιμένει» μαζί με εκατοντάδες άλλα

Όταν πρόκειται για μια αγγελία εργασίας με μεγάλη ζήτηση, τα βιογραφικά μαζεύονται κατά δεκάδες ανά ημέρα. Οι επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού μέσα σε όλα τα καθημερινά καθήκοντά τους έχουν και αυτό τον ρόλο, του screening νέων υποψηφίων, το οποίο μπορεί να φαντάζει εύκολο αλλά δεν είναι, πόσω μάλλον όταν δεν τηρούνται οι προδιαγραφές που αναφέραμε πιο πάνω. Είναι πολύ πιθανό το βιογραφικό σου να χαθεί μέσα στον όγκο των αιτήσεων που λαμβάνονται καθημερινά. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να επικοινωνήσεις με την εταιρεία που έχεις στείλει το βιογραφικό σου για να επιβεβαιώσεις ότι όχι απλά το έχουν λάβει αλλά ότι το έχουν εξετάσει κιόλας.

Ένα βιογραφικό είναι προτιμότερο να είναι μονοσέλιδο και αυτός που το διαβάζει να πείθεται για την καταλληλότητα του υποψηφίου μέσα σε εννέα δευτερόλεπτα!

3. Το βιογραφικό σου δεν έχει στόχο

Κάθε αγγελία εργασίας κρύβει από πίσω την ανάγκη της εταιρείας για την κάλυψη μιας συγκεκριμένης θέσης. Αφιερώσε λίγο χρόνο παραπάνω και χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά που να συνδέουν το βιογραφικό σου με την αγγελία. Μη διστάσεις να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με τις δεξιότητες που πιστεύεις ότι έχεις και εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη θέση που φιλοδοξείς να κατακτήσεις.

Διάβασε ακόμα:

Συγχαρητήρια Προσλαμβάνεστε! Πώς Να Σκίσεις Σε Μία Συνέντευξη

20 Ερωτήσεις Που Πρέπει Να Κάνεις Στο Τέλος Κάθε Συνέντευξης 

Author(s)

  • Λάζαρος Κούτσας

    Σύμβουλος Εταιρικής Επικοινωνίας

    Ο Λάζαρος Κούτσας είναι στέλεχος marketing με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού και του DigitalMarketing. Είναι υπεύθυνος της Εταιρικής Επικοινωνίας της lmw, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες σύνταξης βιογραφικού μέσα από το CV Point.