Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην υγεία μας.
-Πόσο σημαντικό είναι να τρώμε υγιεινά την περίοδο της πανδημίας.


Σε αυτή τη περίοδο των απροσδόκητων αλλαγών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το να κρατάμε τους εαυτούς μας υγιείς. Όλοι ξέρουμε τα βασικά ώστε να είμαστε υγιείς: Έχουμε υγιεινές συνήθειες όπως η άσκηση, ο ύπνος και η σωστή διατροφή. Όμως σε τέτοιες περιόδους, το να έχουμε ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι μια πρόκληση.

Σε έρευνα του Thrive Global με 5.000 συμμετέχοντες, τον καιρό της πανδημίας περίπου 75% απάντησε ότι έχει δυσκολευτεί πολύ να διατηρήσει τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες που είχε παλιά.

Σημαντικό παράδειγμα είναι αυτό της σωστής διατροφής. Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι αρκετοί απάντησαν ότι τρώνε από βαρεμάρα ή ότι τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες, ότι προτιμούν comfort foods και ότι χρησιμοποιούν το φαγητό για να αντιμετωπίσουν το στρες.

Όμως, την ώρα που ο πειρασμός να ενδώσεις σε φαγητά γεμάτα ζάχαρη και λιπαρά είναι υπαρκτός και κατανοητός, το να βάλεις τα δυνατά σου ώστε να αντισταθείς και να κάνεις πιο σωστές επιλογές θα έχει μακροχρόνια αποτελέσματα.

«Το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε μια σωστή δίαιτα και έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι τώρα πιο προφανές από ποτέ μιας και μαθαίνουμε το πόσο μπορεί να χτυπήσει η COVID-19 το ανθρώπινο σώμα», λέει στο Thrive Global η Anabelle Ahdoot η οποία είναι διευθύντρια του τμήματος διατροφής στην κλινική Saint John’s στην California.

Όπως τονίζει η ίδια, η επιστήμη αποδεικνύει ότι αυτές οι «λιχουδιές» που καταναλώνουμε μπορεί να έχουν έναν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας. «Η αυξημένη κατανάλωση τροφών που είναι επεξεργασμένα ή έχουν πολλά λιπαρά και ζάχαρη μπορεί να ”δηλητηριάσει” το σώμα μας και να χαμηλώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα», τονίζει. Από την άλλη, το να αποφεύγουμε την κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να μειώσει μολύνσεις και ιούς, όπως αναφέρει μελέτη του C.D.C και του Harvard.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις την διατροφή σου εν μία νυκτί. Δοκίμασε αυτό το μικροβήμα ώστε να ξεκινήσεις σήμερα και να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες: Από σήμερα, σταμάτα να καταναλώνεις ένα τρόφιμο που έχει ζάχαρη. Αυτά που τρως επηρεάζουν την ικανότητά σου να καταπολεμάς μικρόβια και ιούς.

Διάβασε ακόμα:

13 απλά βήματα για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου

Ασφάλεια τροφίμων στον κορονοϊό

Author(s)

  • Elaine Lipworth

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Elaine Lipworth είναι συντάκτρια του Thrive Global.