Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί τώρα είναι η ώρα να κανονίσεις μία απόδραση.
-Πώς μπορείς να χαλαρώσεις σε ένα ΣΚ.


Νιώθεις τόσο κουρασμένος που θέλεις να φύγεις; Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να ξεκουραστείς; Έχεις ανάγκη από διακοπές; Γιατί δεν κανονίζεις μία μικρή απόδραση που θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα σύντομο διάλειμμα από όλους και από όλα, να ξεχάσεις για λίγο ό,τι σε απασχολεί και να γυρίσεις πίσω στη δουλειά αναζωογονημένος; Ακόμα και με μία – δύο ημέρες άδειας, είναι αρκετές για να απολαύσεις τα οφέλη της μικρής σου απόδρασης.

Τα οφέλη των μικρών αποδράσεων

1.Καταρχάς έχεις κάτι να περιμένεις και αυτό σου δίνει κίνητρο να υπομένεις μία κουραστική εβδομάδα ή περίοδο.

2.Τα μικρά διαλείμματα είναι πάντα πιο εύκολο να τα κανονίσεις σε σχέση με τις μεγάλες διακοπές και δεν σου προκαλούν άγχος αναφορικά με το πόσα χρήματα θα ξοδέψεις- γιατί σίγουρα είναι λιγότερα από μεγάλες σε διάρκεια διακοπές και δεν απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό.

3.Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις ένα διάλειμμα από όλους και από όλα κατά την διάρκεια μίας μικρής απόδρασης. Σκέψου κάτι απλό. Στις μεγάλες σε διάρκεια διακοπές, χρειάζεσαι μερικές ημέρες για να αποφορτιστείς και να μπεις στο mood των διακοπών. Αντίθετα, σε ένα τριήμερο ξέρεις ότι έχεις λίγες ημέρες στη διάθεσή σου, με αποτέλεσμα να μην ασχολείσαι καν με τα email σου αφού σε 2-3 ημέρες θα είσαι και πάλι στο γραφείο.

4.Η μικρή διάρκεια διακοπών σημαίνει και λιγότερη ανησυχία. Όταν είσαι διακοπές, δεν νιώθεις άγχος για ό,τι συμβαίνει στο σπίτι και το γραφείο; Ιδιαίτερα προς το τέλος των διακοπών, αρχίζεις να σκέφτεσαι τι σε περιμένει στο γραφείο, με αποτέλεσμα να καταστρέφεις όλα τα οφέλη των διακοπών σου. Και φυσικά όταν επιστρέφεις, έχεις τεράστιο άγχος για να ενημερωθείς για ό,τι έχεις χάσει. Αντίθετα, με τις σύντομες διακοπές λείπεις λιγότερες ημέρες από το γραφείο και το σπίτι και συνεπώς το άγχος σου μειώνεται.

5.Συνήθως μία μικρή απόδραση είναι κάπου σχετικά κοντά. Συνεπώς, έχεις ακόμα ένα λόγο να αισθάνεσαι λιγότερο άγχος, γιατί δεν έχεις να σκεφτείς δρομολόγια, πτήσεις ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου προκαλεί στρες.

6.Ακόμα και με την πιο μικρή απόδραση, μπορείς να δεις καινούργια μέρη. Και με το που απομακρύνεσαι από την πόλη, οι νέες εικόνες σε βοηθούν να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις ακόμα πιο γρήγορα.

Το μόνο που μένει να κάνεις λοιπόν είναι να αναζητήσεις στον χάρτη ένα κοντινό προορισμό και να προγραμματίσεις μια σύντομη απόδραση με πολλά οφέλη.

Διάβασε ακόμα:

Πώς Θα Μείνεις Συγκεντρωμένος Όταν Όλο Το Γραφείο Είναι Διακοπές

Εύκολοι Τρόποι Για Να Φροντίσεις Τον Εαυτό Σου

Author(s)

  • Jonathan Alpert

    ψυχοθεραπευτής

    Ο Jonathan Alpert είναι ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και σύμβουλος καριέρας.