Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί οι γιατροί στην Αμερική εκπαιδεύουν τους ασθενείς σε θέματα διατροφής.
-Γιατί υγιεινή κουζίνα σημαίνει υγιεινή ζωή.


Σε ό,τι αφορά στην υγεία μας, θεωρούμε ότι οι γιατροί έχουν την λύση σε όλα. Ίσως εκπλαγείς με το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι γιατροί κατά την διάρκεια των σπουδών τους δεν μαθαίνουν πολλά γύρω από την διατροφή, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν δίνουν μεγάλη σημασία στην διατροφή κατά την διάρκεια ενός check up. Άρθρο των New York Times υποστηρίζει πως οι γιατροί έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους την διατροφή και τις επιπτώσεις της, στους ασθενείς τους. Τόσο σοβαρά μάλιστα που μαθαίνουν στους ασθενείς τους πώς να μαγειρεύουν.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του 2015, μόλις το 27% των Ιατρικών Σχολών στις ΗΠΑ προσφέρει στους φοιτητές του το συνιστώμενο πρόγραμμα διατροφής διάρκειας 25 ωρών. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό αν λάβει κανείς υπόψιν ότι στην Αμερική 2 στους 3 ενήλικες και 1 στα 3 παιδιά ηλικίας 6-19 ετών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Όταν οι γιατροί γίνονται πιο δημιουργικοί

Σύμφωνα με τους New York Times, ορισμένοι γιατροί έχουν αρχίσει να γίνονται τόσο δημιουργικοί που παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής στους ασθενείς τους. Η παιδίατρος Nimali Fernando, έχει ξεκινήσει να μαθαίνει στους γονείς πώς να ετοιμάζουν υγιεινά γεύματα στα παιδιά τους. Και όλα αυτά όχι στο ιατρείο της, αλλά σε μία κουζίνα που η ίδια έχει δημιουργήσει. Το παράδειγμα της παιδιάτρου ακολουθούν πολλά νοσοκομεία, όπως το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, που έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα υγιεινής μαγειρικής εκπαίδευσης που απευθύνεται σε οικογένειες. Εκεί, γονείς και παιδιά μαθαίνουν πώς να μαγειρεύουν υγιεινά. 

Οι Ιατρικές Σχολές της Αμερικής έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στις αλλαγές. Μάλιστα ο David M. Eisenberg, Διευθυντής στον τομέα Διατροφής του Harvard δημιούργησε το ιατρικό σεμινάριο «Υγιεινές κουζίνες, Υγιεινές ζωές» που έχει επιμορφώσει περισσοτέρους από 6000 επαγγελματίες της υγείας σε θέματα διατροφής, επιστήμης, φροντίδας της υγείας και γαστρονομίας.

Παρόμοια πρωτοβουλία αποτελεί και η “Συνεργατική Κουζίνα”, Teaching Kitchen Collaborative, την οποία η συντονίστριά της Allison Righter περιγράφει ως έναν τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνεργάζονται, μαθαίνουν διαφορετικά προγράμματα και ανταλλάζουν τις καλύτερες πρακτικές τους. 

Η διατροφή μας έχει επίπτωση στην υγεία μας, συνεπώς είναι πολύ σημαντικό που οι γιατροί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν αρχίσει να κάνουν μικρά βήματα προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους εαυτούς τους και τους ασθενείς τους σε θέματα διατροφής. Αν λοιπόν καταφέρουν να προσφέρουν συμβουλές σε ασθενείς που παρακολουθούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναφορικά με το τι και πώς να μαγειρεύουν προκειμένου να κάνουν καλό στην υγεία τους, τότε σιγά σιγά ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στην γνώση. 

Διάβασε ακόμα:

3 Εναλλακτικοί Τρόποι Για Να Χάνεις Βάρος Καθημερινά

Τα 5 Λάθη Διατροφής Που Κάνουμε Στο Γραφείο