Στο επόμενο 1 λεπτό θα μάθεις:

-Πώς σχετίζεται η άσκηση με την μακροζωία.
-Πόσοι συμμετείχαν στην Αμερικανική έρευνα.


Αν στόχος σου είναι να ζήσεις περισσότερο, ανέβα σκάλες, κάνε διατάσεις, παίξε βόλεϊ. Σύμφωνα με νέα μελέτη, αυτές οι δραστηριότητες συσχετίστηκαν με χαμηλότερα ποσοστά πρόωρου θανάτου. Στη μελέτη του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αριζόνα της ΗΠΑ συμμετείχαν περίπου 27.000 ενήλικες μεταξύ 18 και 84 ετών. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Ιατρικής και Επιστήμης στον Αθλητισμό και την Άσκηση. Στην εν λόγω μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης βοηθά, ενώ οι δραστηριότητες όπως το περπάτημα, η ποδηλασία και η αεροβική ήταν επίσης ευεργετικές.

 “Εάν κάνετε άσκηση, αυτό σίγουρα καλύτερο από το εάν δεν κάνετε τίποτα”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Connor Sheehan, επίκουρος καθηγητής στο σχολείο κοινωνικής και οικογενειακής δυναμικής T. Denny Sanford της ASU. 

Ένας ακόμα λόγος λοιπόν για να σκεφτείς σοβαρά την ένταξη της άσκησης στη ζωή σου αν ανήκεις σε αυτούς που δεν το έχουν κάνει ακόμα. 

Διάβασε ακόμα:

Πώς να επιλέξεις τον σωστό προπονητή για το παιδί σου

5 Απλές συνήθειες ύπνου που αξίζει να υιοθετήσεις

Author(s)

  • Γιάννης Μπιτζούνης

    Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

    Ο Γιάννης Μπιτζούνης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη ειδική φυσική αγωγή και θεραπευτική γυμναστική. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Άσκηση και Υγεία του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος και Συντονιστής σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.