Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ότι δεν έχεις ένα μόνο σκοπό στη ζωή σου.
-Πώς αλλάζει το νόημα της ζωής με το πέρασμα του χρόνου.


Έχεις βρει το νόημα της ζωής σου, το ψάχνεις ή περιμένεις να το συναντήσεις εκεί έξω; Αν η απάντησή σου είναι η τελευταία, τότε είναι πολύ δύσκολο να το βρεις.

Ο John Coleman, συγγραφέας του βιβλίου “Passion & Purpose: Stories from the Best and Brightest Young Business Leaders”, υποστηρίζει πως από το 2011 που δημοσίευσε το βιβλίο του, χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας τον ρωτούν πώς θα βρουν το νόημα της ζωή τους. Κατά την άποψή του αυτή είναι η λάθος ερώτηση για τους εξής 3 λόγους: 

1.Υποδηλώνει πως το νόημα της ζωής είναι κάπου εκεί έξω και περιμένει να το ανακαλύψουμε. 

Οι περισσότεροι ζουν την ζωή τους περιμένοντας τη μοίρα ή το πεπρωμένο να τους χτυπήσει την πόρτα. Περιμένουν αυτά που θα τους φέρει η ίδια η ζωή από μόνη της και τελικά καταλήγουν να απογοητεύονται αντί να νιώθουν γεμάτοι.

2.Μας κάνει να πιστεύουμε πως έχουμε ένα και μοναδικό σκοπό στη ζωή

Μπορεί να έχεις πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς στην ζωή σου. Για εσένα ο σκοπός της ζωής σου μπορεί να είναι η οικογένειά σου, τα παιδιά σου, η δουλειά σου,  ακόμα και η συνεισφορά σου στους γύρω σου. Όπως καταλαβαίνεις είναι λάθος να πιστεύεις πως υπάρχει ένας και μοναδικός σκοπός στη ζωή σου. Γι΄αυτό θα πρέπει να σταματήσεις να αναζητάς τον έναν και μοναδικό σκοπό και να αρχίσεις να ψάχνεις όλα εκείνα που θα δώσουν νόημα στην δουλειά και την ζωή σου. 

3.Μας παραπλανά ότι ο σκοπός της ζωής παραμένει αναλλοίωτος με το πέρασμα του χρόνου

Περνάς από διάφορα στάδια στην ζωή σου. Από την παιδική ηλικία, στην εφηβεία, την ενήλικη ζωή και από εκεί στην μητρότητα. Όπως καταλαβαίνεις με το πέρασμα του χρόνου οι προτεραιότητές σου αλλάζουν και κατ΄επέκταση αλλάζει και ο σκοπός της ζωής. Γιατί άλλες προτεραιότητες είχες πριν από μία δεκαετία και άλλες έχεις σήμερα. 

Το νόημα της ζωής σου το δημιουργείς εσύ. Δεν είναι κάτι που το βρίσκεις. Και απαιτεί πολλή προσπάθεια και πολύ κόπο.

Για τον Coleman το νόημα της ζωής μας είναι πιο ρευστό και πολύ πιο δυναμικό από ότι νομίζουμε. Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να το δημιουργήσουμε και να σταματήσουμε να το αναζητάμε άσκοπα.

Τι προτείνει; Να αναζητάς το νόημα σε κάθε τομέα της ζωής σου. Σε επαγγελματικό επίπεδο, θα πρέπει να μην αναλώνεσαι σε μία δουλειά που δεν σε γεμίζει. Το ίδιο ισχύει και για τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Θα πρέπει να είναι ουσιαστικές και γεμάτες νόημα.

Θα πρέπει να σταματήσεις να αναρωτιέσαι πώς θα βρεις το νόημα της ζωής σου και να συνειδητοποιήσεις πως θα πρέπει να το δημιουργήσεις από μόνος σου. Και να ζήσεις μία ζωή γεμάτη νόημα. Γιατί την μοίρα σου την καθορίζεις εσύ ο ίδιος. Με τις επιλογές και τις αποφάσεις σου.

Την μοίρα σου την καθορίζεις εσύ ο ίδιος. Με τις επιλογές και τις αποφάσεις σου. 

 

Διάβασε ακόμα:

10+1 Σημάδια Ότι Έχεις Βρει Το Νόημα Της Ζωής Σου

Αναζήτησε Το Νόημα Και Όχι Την Ευτυχία

Author(s)

  • Η Shelby Lorman είναι συντάκτρια του Thrive Global.