Συμβουλή #42: Για Όλα Υπάρχει Λύση

Πολύ συχνά και για να μπορέσεις να καταφέρεις τα πάντα, κάνεις μηχανικές κινήσεις και λειτουργείς στον αυτόματο – είναι ένα από τα πολλά “κακά” του multitasking. Για σκέψου πόσες φορές σου έχει τύχει να μην βρίσκεις τα κλειδιά σου; Να ψάχνεις πανικόβλητος και τελικά να εμφανίζονται στην τσέπη σου; Πόσες φορές σου έχει τύχει πριν επιβιβαστείς στο αεροπλάνο να χάνεις την ταυτότητα, το διαβατήριο ή την κάρτα επιβίβασής σου; Σε κάθε τέτοια περίσταση ο πανικός κάνει την εμφάνισή του. Κι εσύ; Ιδρώνεις, αγχώνεσαι και σκέφτεσαι ότι έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου. Μάντεψε όμως! Δεν έχει έρθει. Γι’ αυτό καλά θα κάνεις να έχεις στο μυαλό σου ότι για όλα υπάρχει λύση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς καθαρά και ψύχραιμα.

Όταν το μυαλό ελευθερώνεται από τον πανικό, τον φόβο και την απογοήτευση, βρίσκεις λύσεις και τρόπους και με έναν μαγικό τρόπο ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και πώς να εξελιχθείς. Με έναν μαγικό τρόπο, καταφέρνεις να είσαι εντός προθεσμιών, να φτάνεις στην ώρα σου και να διαλέγεις το σωστό.

Αντί λοιπόν να αγχώνεσαι για το παραμικρό, μπορείς να αρχίσεις να αποβάλλεις το άγχος κάνοντας μικρά βήματα:

1.Σκέψου ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Μπορεί να σχετίζεται με την υγεία, με μία σχέση, με τη δουλειά ή με ό,τι άλλο σου έρθει στο μυαλό.

2.Και τώρα πείσε τον εαυτό σου ότι μπορείς να το χειριστείς και να το αντιμετωπίσεις γιατί πολύ απλά δεν είναι σημαντικό. Ή τουλάχιστον τόσο σημαντικό που να σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο.

3.Και τώρα το σημαντικότερο. Σκέψου τι μπορείς και τι πρέπει να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις. Πρέπει να σταματήσεις μία συνήθεια; Να αρχίσεις μία καινούργια; Φτιάξε ένα πλάνο με μικρά βήματα που πρέπει να κάνεις και ακολούθησέ το. Με τον καιρό θα διαπιστώσεις ότι για όλα υπάρχει λύση. Αρκεί να υπάρχει και θέληση.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.