Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-9 βασικές κινήσεις αυτοφροντίδας.
-Γιατί να εστιάσεις στην αυτοφροντίδα σου ιδιαίτερα αν ψάχνεις για σχέση.


Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η καθημερινότητα σου είναι γεμάτη από τις απαιτήσεις και ανάγκες των άλλων που καλείσαι εσύ να εκπληρώσεις; Τις ανάγκες του συντρόφου σου, του παιδιού σου, των γονιών σου, του εργοδότη σου; Και σε όλες αυτές καλείσαι να ανταποκριθείς άμεσα, αποτελεσματικά και με θετικότητα.

Αυτή η καθημερινότητα και η τάση σου να συγκεντρώνεσαι στις ανάγκες των άλλων, πολλές φορές σε απομακρύνει από την προσωπική σου φροντίδα. Έτσι φτάνεις σε σημείο πολλές φορές να ξεχνάς τον εαυτό σου και τις επιθυμίες σου.

Ξέρεις όμως ότι η έλλειψη φροντίδας του εαυτού σου μπορεί να σου γίνει συνήθεια και να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις σου; Αν δεν φροντίζεις επαρκώς τον εαυτό σου είσαι πιο επιρρεπής στην γκρίνια, στην κατάθλιψη και στην απαισιοδοξία. Όλα αυτά όμως μπορεί τελικά να απωθούν τους άλλους γύρω σου.

Γι’ αυτό χρειάζεται να κάνεις μια παύση και να αλλάξεις συνειδητά υιοθετώντας μια νέα στάση. Να μάθεις, δηλαδή, να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου από σήμερα

Υιοθέτησε αυτές τις θετικές συμπεριφορές προς τον εαυτό σου. Αυτές οι πρακτικές θα σε οδηγήσουν στον αυτοσεβασμό, στην αγάπη του εαυτού σου και σε καλύτερες σχέσεις. Σε περίπτωση που είσαι ελεύθερος ή ελεύθερη είναι καιρός να φροντίσεις τον εαυτό σου πριν ξεκινήσεις μια σχέση. Έτσι θα μπεις με λιγότερα απωθημένα και παράπονα στη σχέση και έχεις περισσότερες πιθανότητες να τη δεις να ανθίζει. Πιο αναλυτικά:

-Προσπάθησε να έχεις μια όσο το δυνατόν πιο θετική στάση προς τον εαυτό σου. Αγκάλιασέ τον με ευσπλαχνία, τρυφερότητα και αγάπη.

Μίλα πιο ευγενικά στον εαυτό σου. Μίλησέ του με σεβασμό και αγάπη χωρίς να τον επικρίνεις.

-Εστίασε στα θετικά που καταφέρνεις να πετύχεις ή μπορείς και απολαμβάνεις κάθε μέρα.

-Ξεκίνα μια υγιεινή διατροφή που θα σου προσδώσει ενέργεια.

-Κάθε ημέρα κάνε κάτι που σε ηρεμεί, όπως yoga ή διαλογισμό. Μπορείς μάλιστα να ξεκινήσεις τον πρώτο σου διαλογισμό με πολύ απλά βήματα.

-Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά γιατί ο ύπνος αποτελεί καύσιμο για την ενέργεια, την υγεία και την ευεξία σου.

-Πέρνα χρόνο στη φύση περπατώντας σε μια παραλία ή στην εξοχή. Η φύση έχει τη δύναμη να βελτιώνει την πνευματική σου υγεία.

-Γράψε ένα γράμμα αγάπης στον εαυτό σου.

-Πάρε ένα δώρο στον εαυτό σου ή κάνε κάτι που σε ευχαριστεί πολύ.

-Κάνε μια δραστηριότητα που αναπτύσσει το πνεύμα σου, όπως το διάβασμα, η παρακολούθηση ενός σεμιναρίου κλπ.

Όλες αυτές οι πρακτικές θέλουν χρόνο για να αποτελέσουν μέρος της ζωής σου. Αποτελούν, όμως, συνειδητά βήματα, που όταν γίνουν μέρος της καθημερινότητας σου, μπορούν να αποτελούν για εσένα μία συνήθεια. Θα διαπιστώσεις τότε ό,τι οι σχέσεις σου θα ανθίσουν και θα νιώθεις άμεσα ικανοποίηση και ευτυχία.

Να θυμάσαι ότι ο άνθρωπος που σέβεται, αγαπά και φροντίζει τον εαυτό του, έλκει στη ζωή του αντίστοιχες σχέσεις αγάπης.

Διάβασε ακόμα:

Να Αγκαλιάσεις ή Να Μην Αγκαλιάσεις;

10 Σημάδια Ότι Ένας Εσωστρεφής Σε Αγαπά

Author(s)

  • Μήνα Ταλιάκη

    Relationship Coach

    Η Μήνα Ταλιάκη είναι πιστοποιημένη Coach (PCC) από το International Coaching Federation. Ασχολείται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά με την πρακτική του Life & Business Coaching, κάνοντας one-to-one συνεδρίες και ομαδικά σεμινάρια. Έχει πραγματοποιήσει 3.000 ώρες συνεδριών σε ατομικό και εταιρικό επίπεδο και έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές και τις καριέρες εκατοντάδων ανθρώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.