Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και πριν κοιμηθείς;

Φωτεινή Γεωργίου: Πρωινή γυμναστική στο σπίτι μου, ακόμη και με μισόκλειστα μάτια…ακόμη αν ξυπνήσω στις 5.30 το πρωί για να πάω για τα εξωτερικά γυρίσματα της εκπομπής. Μου δίνει δύναμη και μου φτιάχνει την διάθεση. Μάλιστα τώρα τελευταία κάνω και Rebound Therapy…δηλαδή τραμπολίνο. Γιατί όπως είπαμε και στο «Υγεία Πάνω Από Όλα» που παρουσιάσαμε το αυτό το είδος άσκησης, μόλις 10 λεπτά αναπήδησης ισοδυναμούν με 33 λεπτά jogging! Και είναι και διασκεδαστικό!

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΦΓ: Όταν έχω χρόνο κοιμάμαι… αλλά συνήθως δεν έχω. Γενικότερα είμαι «κουκουβάγια» ως τύπος ανθρώπου, μου αρέσει δηλαδή να κάνω διάφορες δουλειές τη νύχτα και είμαι πιο δημιουργική.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΦΓ: Ο καφές! Έχω μια σχέση πάθους με τον καφέ. Πίνω όλα τα είδη, λατρεύω τον ελληνικό, όμως δεν βάζω πουθενά ζάχαρη, σιρόπι ή σαντιγί. Πίνω τον καφέ σκέτο, όπως τον προτείνουν οι γευσιγνώστες και οι ερευνητές ανά τον κόσμο που το μελετούν. Καφές= Ενέργεια + αντιοξειδωτικά + μακροζωία

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΦΓ: Όταν προκύπτει το πρόβλημα , ο εγκέφαλος μου αυτόματα «φερμάρει» όπως οι κυνηγετικοί σκύλο στην λέξη «λύση». Και μάλιστα προσπαθώ να την βρω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα προβλήματα δεν πρέπει να παγιώνονται γιατί βαλτώνουν τη ζωή μας. Βρίσκουμε λοιπόν γρήγορες λύσεις -όχι τέλειες αλλά εφικτές- και προχωράμε. Η ζωή ΔΕΝ έχει αδιέξοδα.

TG: Γενικά είσαι multitasker; Πόσο καλά διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου;

ΦΓ: Νομίζω ότι είναι γραμμένη αυτή η λέξη σε όλο μου το είναι, κάτι σαν tattoo! Όμως τα καταφέρνω, τα προλαβαίνω όλα μια χαρά, γιατί εκτός από το multitasker «γράφω» μέσα στο μυαλό μου και τη λέξη «πρόγραμμα» και το ακολουθώ πιστά.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πως το αντιμετώπισες;

ΦΓ: Δεν υπάρχει τελευταία φορά…. ακόμη και τώρα νιώθω εξουθενωμένη αλλά γενικά κάνω πράγματα που μου αρέσουν, οπότε αυτό είναι καλό «τονωτικό».

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πως το διαχειρίστηκες;

ΦΓ: Δεν μου αρέσει η αποτυχία…όμως είναι μέσα στην ζωή. Ζω, σημαίνει και αποτυχία. Το μυστικό είναι να μαθαίνουμε από την αποτυχία, να πεισμώνουμε και να συνεχίζουμε τα βήματά μας καλύτεροι.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου, με την τεχνολογία και τα social media;

ΦΓ: Στενή σχέση, πολύ στενή θα έλεγα. Το κινητό μου είναι εργαλείο δουλειάς και καθημερινότητας. Ανήκω στην ομάδα εκείνων των ανθρώπων που κοιμούνται με το κινητό στο κομοδίνο. Στα social έχω την ευκαιρία να επικοινωνώ με τους τηλεθεατές.

TG: Τι κάνεις πριν από μια σημαντική απόφαση ή ένα σημαντικό γεγονός;

ΦΓ: Απολύτως τίποτα. Αφήνομαι να ζήσω την στιγμή. Έχω ένα σχετικό άγχος για αυτό που θα συμβεί, αλλά μέχρι εκεί.

Ευεξία και ευημερία σημαίνει να δίνουμε σημασία στον εαυτό μας και στα «θέλω» μας και να μην σταματάμε ποτέ να παλεύουμε για αυτά.

TG: Πόσο δύσκολο είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή;

ΦΓ: Είναι δύσκολο όχι μόνο λόγω επαγγέλματος, αλλά γιατί στην εποχή μας αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό που δεν διαπραγματεύομαι με τίποτα είναι η ισορροπία στην σχέση μου με το παιδί μου. Εκεί μάλλον δεν τίθεται καν θέμα ισορροπίας, η ζυγαριά δείχνει μόνο την κόρη μου.

TG: Πως διαχειρίζεσαι μια κακή μέρα;

ΦΓ: Χαμογελάω… ακόμη και με το ζόρι. Και παίρνω βαθιές ανάσες, είναι ανακουφιστικές πιστέψτε με.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΦΓ: Παίρνω τον αγαπημένο μου καφέ, κάθομαι κάπου χαλαρά και σκέφτομαι…

TG: Υπάρχει κάποιο βιβλίο ή ταινία που σου έχει αλλάξει τη ζωή;

ΦΓ: Αγαπάω όλα του τα βιβλία του Paulo Coelho. Όταν τα διαβάζω, υπογραμμίζω με μολύβι τα σημεία που μου αρέσουν. Bλέπω πολλές ταινίες και κάθε μια μου έχει «αφήσει» την δική της παρακαταθήκη. Πρόσφατα είδα ξανά το «SLIDING DOORS» με την Gwyneth Paltrow. Η ζωή μας είναι στιγμές… δυνατό μήνυμα αυτό, για όλους μας!

TG: Τι σημαίνει για σένα ευεξία και ευημερία; Έχεις κάποια μυστικά να μοιραστείς μαζί μας;

ΦΓ: Ευεξία και ευημερία σημαίνει να δίνουμε σημασία στον εαυτό μας και στα «θέλω» μας και να μην σταματάμε ποτέ να παλεύουμε για αυτά.

Ζω, σημαίνει και αποτυχία. Το μυστικό είναι να μαθαίνουμε από την αποτυχία, να πεισμώνουμε και να συνεχίζουμε τα βήματά μας καλύτεροι.

TG: Ποιος είναι ο Thrive στόχος σου;

ΦΓ: Να έχω την δυνατότητα και τη δύναμη στην ζωή μου να κάνω αυτό που μου αρέσει και να έχω δίπλα μου ανθρώπους που αγαπώ. Αν με αγαπούν και αυτοί τόσο το καλύτερο.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΦΓ: Προχωράμε μπροστά ότι και να γίνει… Η ζωή είναι δρόμος μιας κατεύθυνσης!

Διάβασε ακόμα:

Μιχάλης Σεΐτης: «Εμείς Βάζουμε Τα Όρια Στον Εαυτό Μας Και Μόνο Εμείς Μπορούμε Να Τα Ξεπεράσουμε»

Μαρία Μενούνος: “Δεν Χάνεις Ποτέ Εκτός Αν Τα Παρατήσεις”