Για να είναι κάθε φίλη, μητέρα, σύζυγος, κόρη δίπλα στους αγαπημένους της και να τους φροντίζει όταν υπάρχει ανάγκη, είναι σημαντικό να φροντίζει και η ίδια τον εαυτό της. Να προγραμματίζει κάθε χρόνο τις εξετάσεις της, να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή και να απολαμβάνει τα οφέλη της σωματικής άσκησης. Και για να το κάνει αυτό με αποτελεσματικό τρόπο χρειάζεται να είναι σωστά ενημερωμένη.

Η καμπάνια for HER, με πρωτοβουλία της Roche υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο. Να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το γυναικείο πληθυσμό για την αξία της πρόληψης και της σωστής αντιμετώπισης από ειδικό. Στοχεύοντας στην ενημέρωση, αποτελεί ένα όχημα που εφοδιάζει τις γυναίκες με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται να γνωρίζουν για τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο των ωοθηκών, τον καρκίνο τραχήλου μήτρας, είτε νοσούν είτε όχι. Βασικός στόχος της εκστρατείας, εξάλλου, είναι να διδάξει τις γυναίκες να προσέχουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Μια εκστρατεία με πολλές δράσεις

Η καμπάνια «for HER» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Roche – Κλάδος Φαρμάκου και Κλάδος Διαγνωστικών – και οι δράσεις της διοργανώνονται σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου. Αναγνωρίζοντας ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά της νόσου, έχει ξεκίνησε τις δράσεις από το 2015 ενημερώνοντας το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα (καρκίνος των ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας κ.ά.). Στο πλαίσιο της εκστρατείας, υλοποιούνται μία σειρά δράσεων, όπως ενημερωτικές ομιλίες ιατρών στο κοινό, δωρεάν εξετάσεις, δράσεις πολιτικής υγείας, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε ημερομηνίες-σταθμούς για τη γυναίκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας. Για περισσότερα σχετικά με την εκστρατεία μπορείτε να επισκεφθείτε το website της καμπάνιας στο σύνδεσμο: https://www.forher.gr/

Βασικός στόχος της εκστρατείας FOR Her είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το γυναικείο πληθυσμό για την αξία της πρόληψης και της σωστής αντιμετώπισης από ειδικό.

Ένα σπουδαίο μήνυμα

Ένας από τους στόχους της φαρμακευτικής εταιρείας Roche,  που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία, το διαβήτη και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, είναι να συνεχίσει να κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου. 

Βασικός στόχος της, όμως, πέρα από την έρευνα παραμένει και η διάδοση του μηνύματος για τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Και μέσα από την εκστρατεία FOR Her και το μήνυμα «Σε Θέλω ΕΔΩ»  εμπνέει τις γυναίκες να συνεχίσουν να αγαπάνε τη ζωή και να συνεχίσουν, φροντίζοντας σωστά τον εαυτό τους, να βρίσκονται κοντά στους αγαπημένους τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.roche.gr.

Διάβασε ακόμα:

Ενημερωτική Εκστρατεία Για Την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Φοράμε λευκό


Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.