1η Δεκεμβρίου. Μια ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Είναι η ημέρα από την οποία ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, για να γιορτάσουμε, να ξεκουραστούμε, να συναντηθούμε με φίλους και οικογένεια, να διασκεδάσουμε.

Όλα αυτά, όμως, δεν ισχύουν φέτος. Τουλάχιστον όχι όπως τα γνωρίζουμε. Όχι όπως έχουμε συνηθίσει να τα ζούμε. Γιατί, φέτος, δεν μπορούμε να περάσουμε τις γιορτές όπως κάθε άλλη χρονιά. Ο φόβος του ιού, οι περιορισμοί της πανδημίας, η κοινωνική απόσταση δεν μας επιτρέπουν να τις ζήσουμε, όπως θα επιθυμούσαμε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα τις ζήσουμε καθόλου! Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε άλλους, διαφορετικούς τρόπους για να αφήσουμε το πνεύμα των γιορτών να μπει στις καρδιές και στα σπίτια μας. Φέτος τα Χριστούγεννα ας βρούμε την έμπνευση που αναζητάμε μέσα μας και ας αντλήσουμε δύναμη από τις ουσιαστικές και σταθερές αξίες που συνθέτουν τη ζωή μας.

Φέτος τις γιορτές ας ανταλλάξουμε “δώρα” αγάπης και ευγνωμοσύνης με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Γιατί το καλύτερο δώρο είμαστε εμείς και οι αγαπημένοι μας. Η υγεία μας, οι άνθρωποί μας και ο ποιοτικός χρόνος μαζί τους. Οι στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης ακόμα και αν το σκηνικό που θα τις ζήσουμε φέτος δεν θα απέχει χιλιόμετρα μακριά.

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τη φετινή μαγεία των γιορτών μέσα μας, στο σπίτι μας και στις στιγμές (ναι, αυτές τις πολύτιμες που τόσο αναζητάμε στους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας) με τους δικούς μας ανθρώπους. Και ακόμα και αν οι άνθρωποί μας φέτος θα είναι μακριά μας, ας χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να τους φέρουμε πιο κοντά μας.

Γιατί υπάρχουν εύκολοι τρόποι να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας στο σπίτι, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να καταφέρουμε να κάνουμε αυτές τις γιορτές όμορφες και ξεχωριστές. Όπως υπάρχουν και τρόποι να βοηθήσουμε και αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη. Μέσα από δωρεές και εθελοντική προσφορά που φέτος είναι πιο πολύτιμη από κάθε άλλη χρονιά.

Η Thrive Global με τη μεθοδολογία των Μικροβημάτων θα σου δίνει ιδέες καθημερινά, για 25 μέρες από σήμερα, για να φέρεις το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι σου, στην καρδιά σου και στην καρδιά των γύρω σου και εν μέσω πανδημίας. Start Counting! Keep Thriving!

Βήμα 1ο

Αγόρασε ένα advent calendar και μέτρα αντίστροφα για τα Χριστούγεννα με τη συνοδεία μιας λιχουδιάς.

Διάβασε ακόμα:

Μυστικά οικογενειακής ευτυχίας

Γιορτές χωρίς να πονέσει η μέση σου. Γίνεται;