Κάποιες φορές οι πιο ωραίες απαντήσεις προκύπτουν από τις πιο απλές ερωτήσεις. Ακόμα και όταν έχεις την δυνατότητα να ρωτήσεις μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα άτομα του κόσμου και της Ελλάδας για τη ζωή τους. Το ερωτηματολόγιο του Thrive Global ρίχνει μία ματιά στις ζωές επιτυχημένων ανθρώπων που αξίζει να γνωρίσεις.

Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

Φάνης Ταμπάκης: Κάνω ένα δροσερό ντους και στη συνέχεια παίρνω ένα καλό πρωινό.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΦΤ: Σε γενικές γραμμές καλή, αν και αρκετές φορές λόγω υποχρεώσεων δεν κοιμάμαι όσο θα ήθελα ή όσο θα έπρεπε. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι 6-7 ώρες ύπνου μου είναι αρκετές.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΦΤ: Η δουλειά μού δίνει ενέργεια. Οι καθημερινές προκλήσεις που έχω να αντιμετωπίσω αποτελούν για μένα κινητήριο δύναμη δημιουργίας και εξέλιξης.

TG: Πόσο καλά διαχειρίζεσαι τον χρόνο;

ΦΤ: Έχω πάντα ένα πρόγραμμα για όσα έχω να κάνω μέσα στην ημέρα. Η σωστή οργάνωση είναι προτεραιότητά μου προκειμένου να ανταποκριθώ σωστά στις απαιτήσεις της δουλειάς.

TG: Είσαι multitasker; Συνηθίζεις να κάνεις πολλά πράγματα μαζί;

ΦΤ: Κάποιες φορές επιβάλλεται αλλά γενικά λειτουργώ κάνοντας ένα πράγμα τη φορά. Εκτελώ βήμα – βήμα ότι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί κάποιο project και μετά πάω στο επόμενο. Δεν αφήνω ποτέ κάτι ημιτελές για να ξεκινήσω κάτι άλλο.

TG: Έχεις φτάσει ποτέ στα όρια του burnout;

ΦΤ: Όχι ποτέ! Γενικά δεν εξουθενώνομαι εύκολα. Ίσως γιατί μεταξύ άλλων μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Από την άλλη βέβαια φροντίζω πάντα να σταματάω όταν καταλαβαίνω ότι το μυαλό και το σώμα μου χρειάζονται διάλειμμα και ξεκούραση.

TG: Τι σε αποφορτίζει;

ΦΤ: Ένας καφές με αγαπημένους φίλους και η γυμναστική. Γι’ αυτό και γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά γιατί η άσκηση με εκτονώνει και με αποσυμπιέζει ενώ παράλληλα μου προσφέρει την ευεξία και την ενέργεια που έχω ανάγκη μέσα στην ημέρα.

TG: Πώς διαχειρίζεσαι την αποτυχία;

ΦΤ: Η αποτυχία είναι σχετική γιατί πάντα κάτι θετικό μπορείς να πάρεις από αυτήν. Στο παρελθόν έχω βιώσει κάποιες επαγγελματικές αποτυχίες όμως αυτό λειτούργησε θετικά γιατί με έκανε να θέσω νέους στόχους, να διευρύνω την επαγγελματική μου δράση στον τομέα του business και τελικά να δραστηριοποιηθώ με επιτυχία και σε άλλους τομείς.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου;

ΦΤ: Έχω καλή σχέση χωρίς όμως να είμαι εθισμένος.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΦΤ: Θα χαζέψω λίγο στο Internet.

TG: Πώς αντιμετωπίζεις μια κακή μέρα;

ΦΤ: Την παλεύω! Προσπαθώ να λύσω τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει με στόχο η μέρα να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΦΤ: Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό υγείας που αντιμετώπισα πριν από κάποια χρόνια κατάλαβα ότι «η ζωή είναι πολύ μικρή» γι’ αυτό και πρέπει να τη ζούμε όσο πιο καλά και δημιουργικά μπορούμε. 

Διάβασε ακόμα:

Κωνσταντίνος Ξένος: “Πρέπει Όλοι Να Επενδύσουμε Στον ‘Υπνο Γιατί Είναι Το Α Και Το Ω Της Υγείας Και Της Ευεξίας Μας”

Νίκη Πετρουλάκη: “Με Ηρεμία Όλα Τ’ Αντιμετωπίζεις Καλύτερα”