Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να αποδεχθείς πλήρως τον εαυτό σου.
-Πώς θα σε βοηθήσει το χιούμορ στην καθημερινότητά σου.


Αυτή είναι ίσως η πιο ευτυχισμένη τυπολογία ανθρώπων: «ευτυχισμένοι χωρίς λόγο». Ο άνθρωπος θα πρέπει να μπορεί να ευτυχεί παντού και χωρίς να υπάρχουν ειδικοί λόγοι, όπως εορτές ή κάποια σημαντική μεταβολή, για παράδειγμα «να κερδίσω χρήματα ή να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο». Όλες οι αγορές πραγματοποιούνται για κάποιον λόγο τον οποίο πολύ καλύτερα γνωρίζει ο εγκέφαλος μας, αλλά εάν είναι προϋπόθεση ευτυχίας ή καλής ψυχολογίας, τότε σίγουρα υπάρχουν πολλές μη αναλυμένες εσωτερικότητες που δεν μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε πάντα με χαρά και αισιοδοξία, συνεπώς χάνουμε ένα μεγάλο μέρος της ποιότητας ζωής μας.

Ο «ευτυχισμένος χωρίς λόγο» απλά δεν αναζητά συγκεκριμένο λόγο για να αισθάνεται καλά. Διασκεδάζει παντού και με τα πάντα, όλα του δίνουν ευχαρίστηση, συνεπώς δεν βιώνει με άγχος καταστάσεις όπως η εργασία ή άλλες θεωρητικά μονότονες δραστηριότητες. Ο «ευτυχισμένος χωρίς λόγο» δεν διαχωρίζει με μανία τις ημέρες ή δεν περιμένει μόνο το Σάββατο για να περάσει καλά γιατί περνά παντού καλά. Ο «ευτυχισμένος χωρίς λόγο» βλέπει χαρά σε κάθε περίοδο του χρόνου μη περιμένοντας καρτερικά τα Χριστούγεννα ή άλλη γιορτή.

Υπάρχει στην πραγματικότητα αυτός ο άνθρωπος; Υπάρχει και είναι ανάμεσα μας. Είναι αυτός που εκπέμπει αισιοδοξία, γελά με λόγο, βρίσκει πάντα θετικά κομμάτια ακόμα και σε δυσάρεστες για τους περισσότερους ανθρώπους στιγμές. Το εργασιακό περιβάλλον είναι για αυτόν μία απόλαυση. Συνήθως αυτός ο άνθρωπος έχει ένα μεγάλο και ζωντανό όραμα και οδηγείται σε μικρότερα ή μεγαλύτερα επαγγελματικά θαύματα, όπως μία δυνατή καινοτομία. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο άνθρωπος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με συναδέλφους – συνεργάτες – συγγενείς – οικογενειακά πρόσωπα, δηλαδή απολαμβάνει κάθε στιγμή με τον ή τη σύντροφο, έχει ηγετικά χαρακτηριστικά στο επαγγελματικό πεδίο και από όπου περνά αφήνει ισχυρό αποτύπωμα.

Οδηγίες – συμβουλές για να προσεγγίσεις την ευτυχία χωρίς λόγο:

 • αποδέξου πλήρως τον εαυτό σου
 • διαχειρίσου τα συναισθήματά σου ώστε να τα ελέγχεις
 • αύξησε την αυτοεκτίμησή σου
 • μην κατηγορείς συνεχώς τον εαυτό σου,
 • αφαίρεσε τον εγωισμό,
 • να βλέπεις την ευτυχία γύρω σου
 • βάλε χιούμορ στην καθημερινότητά σου
 • να ακούς πολύ καλά τους ανθρώπους γύρω σου
 • να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου
 • δες και την άλλη πλευρά διαφόρων συμβάντων τα οποία σε πιέζουν

Καλή χρονιά με σχέσεις ποιοτικές και αγάπης!

Αρχική δημοσίευση από τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου στο epixeiro.gr.

Διάβασε ακόμα:

Έχεις Στα Αλήθεια Το Δικαίωμα Να Κάνεις Κριτική;

Πώς Να Μετατρέψεις Μια Αντιπαράθεση Σε Δημιουργική Διαδικασία

Author(s)

 • epixeiro.gr

  Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

  Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.