Η Εύα Τσάχρα αυτήν την περίοδο διαγωνίζεται στο Your Face Sounds Familiar του Ant1 και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, είναι μέλος των Swingin’ Cats, μίας μπάντας που με τη μουσική της μας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή. Ωστόσο, δεν την γνωρίζουμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε, γι’ αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε μερικές από τις σκέψεις της.

Περίγραψέ μας τον εαυτό σου με 3 λέξεις.

Εργασιομανής, αγαπησιάρα, γκρινιάρα.

Your Face Sounds Familiar. Πώς είναι να υποδύεσαι κάποιον άλλον και να κρίνεσαι για αυτό;

Νιώθω πολύ τυχερή που συμμετέχω σε ένα τέτοιο Show. Η μεταμφίεση είναι η αγαπημένη μου διαδικασία. Για να πετύχει, όμως, πρέπει να μελετήσεις πολύ τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη που υποδύεσαι. Να προσέξεις κινήσεις, φωνή και το γενικότερο performance. Η διαδικασία του κρίνεσθαι δεν παύει να είναι μια καλοδεχούμενη στιγμή του επεισοδίου, καθώς η κριτική γίνεται πάντα με σεβασμό στο πρόσωπό μας.

Στην πραγματική ζωή χρειάζεται να φοράμε μάσκες; Πιστεύεις ότι είναι χρήσιμο να υποδυόμαστε σε κάποιες περιπτώσεις;

Αναγκαστικά από την ώρα που βγαίνεις από το σπίτι σου, ό,τι και να σε απασχολεί πρέπει να το βάζεις στην άκρη έτσι ώστε να συνεχίσεις τη ζωή σου και να κάνεις τη δουλειά σου όσο πιο συγκεντρωμένα μπορείς. Η μάσκα λοιπόν είναι κάτι πολύ σχετικό. Αν θεωρήσουμε ότι η μάσκα είναι αλλαγή συμπεριφοράς και χαρακτήρα, όχι δεν μ’ αρέσει να φοράω μάσκες. Προσπαθώ συνεχώς να λέω αυτά που αισθάνομαι για την καλύτερη ψυχική μου υγεία.

Είσαι μέλος των Swingin’ Cats, μιας μπάντας με ρετρό ήχους. Η αναπόληση του παρελθόντος σε γοητεύει;

Μου αρέσει πολύ να αναπολώ τις καλές στιγμές… Πολλές φορές κολλάω σε αυτές. Δεν παύω να κοιτάω όμως πάντα μπροστά. Με τους The Swingin’ Cats η αναπόληση του παρελθόντος είναι ακόμα καλύτερη γιατί συνοδεύεται από πολύ χορό και μουσική!

Ποια είναι η πρώτη σου “μουσική” ανάμνηση;

Με τον πατέρα μου να παίζει κιθάρα κι εμένα να τραγουδώ σε ηλικία περίπου 4 ετών.

Παρελθόν-παρόν-μέλλον: Σε ποιο από τα 3 εστιάζεις;

Εστιάζω πάντα στο παρόν.

Ας εστιάσουμε τώρα στο μέλλον. Ποια είναι τα σχέδιά σου για αυτό;

Έχουμε ήδη στα σκαριά έναν δίσκο με τις αγαπημένες μου γάτες, The Swingin Cats, ετοιμάζουμε τις επόμενες live εμφανίσεις μας σε Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και γενικότερα το μέλλον περιέχει πολλή μουσική!

Πες μου τρεις λέξεις που σου δίνουν δύναμη και σε ηρεμούν.

Επιμονή, υπομονή και τόλμη.

Γενικά, από πού αντλείς δύναμη για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητά σου;

Η πηγή της ενέργειας μου είναι η οικογένεια μου, οι φίλοι μου και η μουσική.

Διάβασε ακόμα:

Μαρία Γιαννέτου: “Η Ζωή Ανήκει Στους Τολμηρούς”

Λίλα Κουντουριώτη: “Η Ζωή Μας Πάει, Δεν Την Πάμε Εμείς”