Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς θα κάνεις γυμναστική με παρέα!
-Πώς θα καλέσεις τους φίλους σου για καφέ σπίτι σου!


Η πανδημία του κορονοϊού αλλάζει τον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε και όλοι μας προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα. Σήμερα, η επαφή και η επικοινωνία είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Αν λοιπόν δουλεύεις από το σπίτι και είσαι απομονωμένος από την οικογένεια και τους αγαπημένους σου, υπάρχουν τρόποι για να έρθετε κοντά τώρα που είστε μακριά!

“Checking in” μήνυμα

Για τους πιο κοντινούς σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα group message, όπου κάθε πρωί θα γράφετε όλοι ότι είστε καλά. Είναι ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος να τσεκάρεις καθημερινά τους αγαπημένους σου.

Δώσε ραντεβού με τους φίλους σου

Μπορείς να ξεκινήσεις μία εικονική συνάντηση με τους φίλους σου την ίδια ώρα κάθε ημέρα για να “βρεθείτε” και να πείτε τα νέα σας. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για να πραγματοποιήσεις μία βιντεοκλήση με μεγάλο αριθμό φίλων σου. Ακόμα καλύτερα ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα και κανονίστε να φάτε μαζί, να πιείτε καφέ και να πείτε τα νέα σας ή να βγείτε για ποτό μαζί! Στρώσε τραπέζι, γέμισε το ποτήρι σου, πάρ’ τους τηλέφωνο, μίλησέ τους για το πώς ήταν η ημέρα σου και ρώτησε τους για την δική τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσετε για όλα όσα σας απασχολούν.

Κάντε γυμναστική μαζί

Επειδή όταν γυμνάζεσαι με παρέα, γυμνάζεσαι καλύτερα, κάνε online άσκηση με τους φίλους ή τους συναδέλφους σου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο για να τους δεις, αλλά και να κρατηθείτε όλοι σε φόρμα!

Ανταλλάξτε αστείες εικόνες ή βίντεο

Μην μιλάς με τους συναδέλφους σου μόνο για δουλειά. Τώρα που είστε όλοι στο σπίτι, φροντίστε να στείλετε ο ένας στον άλλο χιουμοριστικές εικόνες ή βίντεο. Θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την διαθεσή σας και να καταπολεμήσετε τη μοναξιά σας.

Στείλε οικογενειακές φωτογραφίες στα μέλη της οικογένειάς σου

Υπάρχει πιο ωραίος τρόπος από το να φτιάξεις ένα group με τα μέλη της οικογένειάς σου, όπου θα στέλνετε φωτογραφίες από τα παλιά; Έτσι, θα νιώσετε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον – όσο μακριά και αν είστε.

Μαγειρέψτε το ίδιο φαγητό μέσω FaceTime

Ώρα να πάρουν οι κουζίνες φωτιά! Πάρε τους φίλους σου βιντεοκλήση και δοκιμάστε να φτιάξετε το ίδιο φαγητό από απόσταση. Είναι πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να κρατήσεις επαφή μαζί τους και γιατί όχι να πειραματιστείτε σε νέες συνταγές.

Κανονίστε βραδιά με επιτραπέζια

Μονόπολη ή παιχνίδια ερωτήσεων; Με την οικογένεια ή τους φίλους σου, κανονίστε να παίξετε ένα επιτραπέζιο. Δεν φαντάζεσαι πόσο θα γελάσετε και πόσο γρήγορα θα περάσει η ώρα χωρίς καν να το καταλάβεις.

Κάνε βιντεοκλήσεις με την ομάδα σου

Αντί για απρόσωπα emails ή τηλέφωνα, ορίστε με τους συναδέλφους σου μία ημέρα και ώρα για να τα λέτε “από κοντά” και να ανταλλάζετε απόψεις σχετικά με τα tasks και τα projects σας. Μην μείνετε όμως εκεί. Τώρα που είστε όλοι στο σπίτι, αποφασίστε να δείτε την ίδια σειρά ή να διαβάσετε το ίδιο βιβλίο και να το συζητήσετε σε ένα από τα επόμενα meetings σας. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις επαφή με τους συναδέλφους σου και να χτίζετε τη μεταξύ σας σχέση.

Πιάσε το τηλέφωνο

Με ποιον φίλο σου έχεις να μιλήσεις καιρό; Αντί για ένα άψυχο sms στο οποίο θα τον ρωτάς τι κάνει, πάρ’ τον τηλέφωνο. Μπορείς να κάνεις και το άλλο: προγραμμάτιζε ένα τηλέφωνο την ημέρα με κάποιον που έχεις καιρό να μιλήσεις!

Άρχισε να γράφεις ημερολόγιο

Πάρε στυλό και ένα τετάδιο και άρχισε να γράφεις τις σκέψεις σου και όλα όσα σε απασχολούν στο χαρτί. Αυτό αποτελεί ένα είδος ψυχοθεραπείας που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Στο ημερολόγιό σου, μπορείς ακόμα να συμπεριλάβεις πιο προσωπικά γράμματα. Όσα δηλαδή θέλεις να πεις ή να γράψεις στους αγαπημένους σου, αλλά να κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Διάβασε ακόμα:

Ο Thrive οδηγός για να δουλεύεις από το σπίτι

Social distancing: πόσο εύκολο είναι τελικά;

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.