Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να απολαμβάνεις την άσκηση.
-Ότι ακόμα και 2 λεπτά άσκησης είναι αρκετά 


Τα οφέλη της άσκησης είναι γνώριμα πλέον παρόλα αυτά μπορεί να δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι ή να μείνεις πιστός στους στόχους που έθεσες.  

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ενσωματώσεις την γυμναστική στην καθημερινότητα σου. 

Διάλεξε μια άσκηση που να σου αρέσει 

Πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι, προσπάθησε να πειραματιστείς. Δεν είναι όλα τα είδη γυμναστικής για όλους. Σε άλλους μπορεί να αρέσει το τρέξιμο και σε άλλους ο χορός. Δώσε χρόνο στο εαυτό σου και εξερεύνησε διαφορετικές δραστηριότητες. Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι οι άνθρωποι που διασκεδάζουν την ώρα που ασκούνται είναι πιο πιθανό να συνεχίζουν να ασκούνται. 

Βάλε ρεαλιστικούς στόχους

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τις ανάγκες του σώματος σου. Μην θέτεις στόχους που το σώμα σου δεν μπορεί να υποστηρίξει. Άκουσε το σώμα σου και αναγνώρισε τις ανάγκες του. Ξεκινά βάζοντας μικρούς στόχους. Για παράδειγμα 10 λεπτά άσκησης μια φορά την εβδομάδα. Η ικανοποίηση που θα νιώσεις όταν επιτυχείς τον στόχο σου θα σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις και να βάλεις κι άλλους στόχους. 

Μικρά βήματα 

“Μια άσκηση την εβδομάδα έχει σημαντικά οφέλη για την σωματική και ψυχική υγεία” λέει η Jenna Gillen, ψυχολογος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, “Ακόμα και τα δυο 2 λεπτά ασκήσεις κάθε 30 λεπτά μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις υγιής” εξηγεί. Ξεκινά να βάζεις την γυμναστική στην ζωή σου με μικρά βήματα. 

Τήρησε το πρόγραμμα 

Το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται στην τηρήση του προγράμματος. Θεσε ρεαλιστικούς στόχους που να μπορείς να τους τηρήσεις. Έρευνες έχουν παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που τηρούν το πρόγραμμα και γυμνάζονται συχνά έχουν μεγαλύτερη επιτυχία από αυτούς που δεν γυμνάζονται τακτικά. 

Διάβασε ακόμα:

20 λεπτά γυμναστικής στο σπίτι

Μήπως η γυμναστική σε αγχώνει; 3 τρόποι για να βρεις ξανά τους ρυθμούς σου