Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Τι σημαίνει να κάνεις επανεκκίνηση στη ζωή σου

– Γιατί και πότε αξίζει να την προσπαθήσεις


Υπάρχουν στιγμές κατά τη διάρκεια του χρόνου που νιώθεις να σε κατακλύζει η ανάγκη να κάνεις μια νέα εκκίνηση. Ένα restart. Να αλλάξεις πράγματα στην καθημερινότητά σου. Να κόψεις συνήθειες που σε επιβαρύνουν ή να υιοθετήσεις άλλες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής σου. Ή ακόμα και να βάλεις επιτέλους σε εφαρμογή το πλάνο για την πραγματοποίηση ενός ονείρου που δεν θες να υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό σου αλλά να γίνει πραγματικότητα. Πρόκειται για σημεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς που σηματοδοτούν ή θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ένα νέο κύκλο στη ζωή σου μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις, σκέψεις ή επιθυμίες σου. Πιθανόν να ξέρεις ποια είναι αυτά τα σημεία, αλλά ίσως βοηθάει να στα υπενθυμίσω, ώστε να τα αξιοποιήσεις καλύτερα.

Η 1η του έτους

Να κόψεις το τσιγάρο, να χάσεις βάρος, να τρέφεσαι πιο υγιεινά, να γυμνάζεσαι περισσότερο ή επιτέλους να ξεκινήσεις γυμναστήριο, ένα σπορ, χορό ή γιόγκα. Όλες αυτές οι σκέψεις είναι πιθανόν να κατακλύζουν το μυαλό σου λίγο πριν το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Λάβε υπόψη ότι στην Ελλάδα είναι πιο συνηθισμένο να αποφασίσεις να τα ξεκινήσεις όλα αυτά το Γενάρη, επειδή αδημονείς για ένα πιο καλογυμνασμένο σώμα, καθώς νιώθεις ότι πλησιάζει το καλοκαίρι. Και φυσικά με τον ερχομό της νέας χρονιάς, είναι πολύ πιθανό να σκεφτείς στόχους επαγγελματικούς ή προσωπικούς που δεν έχεις μέχρι τώρα καταφέρει. Ναι! Όλα μα όλα συγκεντρώνονται σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο εκκίνησης. Στην πρώτη μέρα του νέου χρόνου, που ξεκινά πάντα με την ελπίδα ότι ίσως είναι μια πιο τυχερή χρονιά που θα φέρει μαγικές αλλαγές στη ζωή σου. Αρκεί να μη βασίζεσαι μόνο στην τύχη, ιδιαίτερα για τα απλά βήματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη. Μην ξεχνάς όμως ότι μια μικρή αλλαγή μπορεί να φέρει μια μεγάλη.

Ο μήνας Σεπτέμβριος

Έπεται των καλοκαιρινών σου διακοπών, πράγμα που σημαίνει ότι έρχεται απαιτώντας από σένα να «τρέξεις» για πολλούς και διαφορετικούς λόγους μετά από μια περίοδο χαλάρωσης και επαναφόρτισης. Όμως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού – εκεί κάπου μεταξύ της ξαπλώστρας στην παραλία, τις βόλτες στα πλακόστρωτα και τα χαλαρά βραδινά κοκτέιλ – είναι πολύ πιθανό να καθαρίσει το μυαλό σου. Τόσο ώστε να δεις και να αφουγκραστείς τις πραγματικές σου ανάγκες και τι πραγματικά θέλεις να αλλάξεις στη ζωή σου, επιστρέφοντας το φθινόπωρο. Κι εκτός από όλες τις άλλες θετικές αλλαγές που ίσως έχεις στο μυαλό σου επιστρέφοντας, ο Σεπτέμβριος μπορεί να σε βάλει και σε mood σπουδών. Μην αναβάλλεις. Ό,τι μαθαίνεις είναι μόνο για καλό.

Τα γενέθλιά σου

Είναι η μέρα που κάνεις τον απολογισμό της ζωής σου. Τη μέρα αυτή θα σκεφτείς πιο έντονα από ποτέ όλα όσα έχεις πετύχει, αλλά κι όλα όσα δεν έχεις καταφέρει. Πρόσεχε, επειδή είναι πολύ πιθανό να κολλήσει το μυαλό σου στο δεύτερο, κι ένα υπαρξιακό ή μια κρίση ηλικίας δεν αποκλείονται. Επίσης, σβήνοντας τα κεράκια στην τούρτα σου τα κεφάλαια γάμος και οικογένεια μπορεί να σε απασχολήσουν πιο έντονα σε όποια φάση κι αν βρίσκεσαι. Άκου τι έχει να σου πει ο βαθύτερος εαυτός σου. Αν είσαι έξυπνος, δεν θα αφήσεις τη σκέψη ότι μεγαλώνεις να σε απομακρύνει από τα θέλω σου. Μη σε πιάνει απογοήτευση και μην κολλάς στο τρυπάκι της ηλικίας, μιας και από μόνη της δεν αρκεί για να βάλει πάγο σε όσα ονειρεύεσαι. Θέσε μικρούς και εφικτούς στόχους και οπλίσου όχι μόνο με υπομονή αλλά και με πείσμα. Και το κυριότερο: πάρε την ευθύνη του εαυτού σου.

Όμως να θυμάσαι…

Κάθε σημείο του χρόνου αποτελεί μία νέα ευκαιρία για όνειρα, στόχους, καινούριες σχέσεις, όμορφα συναισθήματα. Γι’ αυτό απόλαυσε όλες τις στιγμές, ιδιαίτερα τις όμορφες, όσο πιο έντονα μπορείς! Είναι όλες τους σημαντικές σ΄ αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή.

Διάβασε ακόμα:

Ένας Ειδικός Σου Δείχνει Πώς Να Άλλαξεις Τη Ζωή Σου Αλλάζοντας Τον Τρόπο Που Μιλάς!

Tα Μυστικά Των Ψυχικά Δυνατών

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.