Από το 1995, η Focus Bari «μετράει» την σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία, καταγράφοντας μάλιστα κάθε χρόνο μία συνεχή άνοδο σε αυτή τη σχέση, σε όλους τους σημαντικούς δείκτες: στην πρόσβαση, τον χρόνο που περνούν online, τις συσκευές που χρησιμοποιούν, τη χρήση των social, αλλά και τις αγορές που κάνουν μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου. Με απλά λόγια, όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνεται το ότι η τεχνολογία μπήκε στην ζωή μας για να μείνει.

Παρ’ όλα αυτά, η χρονιά της πανδημίας είναι εκείνη που επιτάχυνε αυτή την τάση με κατακόρυφους ρυθμούς, βάζοντας “στο παιχνίδι” ακόμα και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα τι δείχνουν τα τελευταία Focus on Tech Life Tips της Focus Bari:

  • H χρήση internet έχει φτάσει στο 96% των Ελλήνων 13-74 χρόνων, βρίσκεται σχεδόν στο 90% στις ηλικίες 55-64, ενώ έχει ξεπεράσει το 70% στις ηλικίες 65-74.
  • 91% των παιδιών ηλικίας 5-12 χρόνων χρησιμοποιούν το internet, ενώ αν εστιάσουμε στην ηλικία 10-12, παρατηρούμε πως όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι online (97%).
  • Όταν κάποιος ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το internet, πολύ σύντομα γίνεται καθημερινός χρήσης, γι’ αυτό και από το 96% των χρηστών, το 92% δηλώνει ότι βρίσκεται στο internet κάθε μέρα.
  • Όταν κάποιος μπει στον διαδικτυακό κόσμο, ανακαλύπτει τις ευκολίες του, κάτι που εξηγεί ότι οι 9 στους 10 Έλληνες έχουν το δικό τους smartphone, έτσι ώστε να μπορούν να μπαίνουν στο internet ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται.
  • 8 στους 10 Έλληνες έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, ενώ λιγότεροι από 7 στους 10 τα χρησιμοποιούν καθημερινά.
  • 2 στους 3 Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.
  • Το 87% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το διαδίκτυο μέσω του κινητού τηλεφώνου του και το 81% το χρησιμοποιεί καθημερινά.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων ανά εξάμηνο, ηλικίας 13- 74 ετών. Αφορούσε στη χρήση internet, social media, e-shopping, κατανάλωση άλλων μέσων, αγορά κινητής τηλεφωνίας και χρήση κινητού από τους Έλληνες, καθώς και στη χρήση internet από παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Διάβασε ακόμα:

Έρευνα: Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου επηρεάζουν την εξάρτηση από το κινητό σου

Κάνε την τεχνολογία σύμμαχο