Όλες οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, έχουν ζήσει ή συνεχίζουν να ζουν με πόνο – σωματικό και ψυχικό – έχοντας την αίσθηση ότι δε θα τελειώσει ποτέ. Όμως, οι περισσότερες, παρά τη δοκιμασία, προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους και να χαρούν κάθε τι που μπορεί να τους προσφέρει. Σε αυτήν την καθημερινή προσπάθεια να ξαναβρούν τον εαυτό τους και τους καθημερινούς ρυθμούς τους, έχουν ακόμα έναν σύμμαχο! Έναν σύμμαχο που θα τους βοηθήσει να εκφραστούν και να επουλώσουν το πνεύμα, αλλά και την ψυχή τους.

“Είσαι Γυναίκα. Είσαι Δύναμη!” είναι το πρόγραμμα ενημέρωσης και στήριξης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Novartis Hellas, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) και με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Το πρόγραμμα προσφέρει έναν ολοκληρωμένο κύκλο δωρεάν βιωματικών εργαστηρίων διάρκειας 10 εβδομάδων, τα οποία περιλαμβάνουν δραστηριότητες με κεντρικό άξονα την τέχνη και την έκφραση. Οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα είδος εργαστηρίου, ανάμεσα σε μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία και εικαστική θεραπεία και να συμμετάσχουν παράλληλα σε ένα μεμονωμένο σεμινάριο με συμβουλές μαγειρικής, υγιεινής διατροφής και μακιγιάζ.

Έχοντας ως βασικά εργαλεία τη μουσική, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες και το θέατρο, στόχος του προγράμματος είναι η ουσιαστική υποστήριξη των γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, αλλά και των συγγενών και των φροντιστών τους. 

Για τη συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή έως την Παρασκευή 22/11/2019. Μάθε περισσότερα εδώ.

Διάβασε ακόμα:

“Φοράμε Λευκό”. Γιατί Όμως;

Μοιράσου Τη Δύναμη Της Ευχής