Συμβουλή #9: Σταμάτα Να Ανησυχείς Και Να Αγχώνεσαι Με Το Παραμικρό

Συνέντευξη σε μία καινούργια δουλειά, πρώτο ραντεβού, παρουσίαση στον διευθυντή σου. Με τρεις λέξεις: άγχος, στρες και πανικός. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως έτσι είναι όλη σου η ζωή; Μέσα στο άγχος και την ανησυχία; Σκέψου ένα απλό παράδειγμα: μήπως σε πιάνει πανικός κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνό σου γιατί φοβάσαι ότι θα ακούσεις κάτι δυσάρεστο; Μήπως όταν καλείς κάποιον στο τηλέφωνο κι εκείνος δεν απαντά, φοβάσαι ότι έπαθε κάτι; Αν η απάντηση είναι “ναι”, τότε ήρθε ο καιρός να ηρεμήσεις.

Είναι καιρός να σταματήσεις να ανησυχείς και να αγχώνεσαι με το παραμικρό. Μάθε να παίρνεις τον έλεγχο της κατάστασης, να μην αφήνεις το άγχος και τον φόβο να σε κατακλύζουν, να μην πανικοβάλλεσαι και να μπορείς να χειριστείς τον τρόπο που ανταποκρίνεσαι στο στρες, την πίεση και τις προθεσμίες.

Τι μπορείς να κάνεις

Αρχικά εντόπισε την ρίζα του προβλήματος και στη συνέχεια προσπάθησε να μετατρέψεις το όποιο συναίσθημα σε κάτι θετικό. Σκέψου ένα τοπίο. Ένα μέρος που σε ηρεμεί ή θέλεις να επισκεφτείς. Ταξίδεψε εκεί με την φαντασία σου. Μέσα σε λίγα λεπτά θα διαπιστώσεις ότι το άγχος, ο φόβος και το στρες έχουν φύγει. Κι εσύ έχεις ηρεμήσει. Σταμάτα να είσαι αγχώδης και απαισιόδοξος και μάθε να απολαμβάνεις τη ζωή σου κάθε στιγμή. Χωρίς άγχος!

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.