Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Αν υπάρχει χρυσή τομή για να συνδυάσεις επαγγελματική και προσωπική ζωή.
-Γιατί αξίζει να διευρύνεις τις γνώσεις σου.


Υπάρχει ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής; Πώς επιτυγχάνεται; Υπάρχει κάποια χρυσή τομή; Και αν ναι, τι πρέπει να κάνουμε;  Από τη μία θα πρέπει να διεκδικούμε πράγματα στην δουλειά μας και να μην φοβόμαστε τις νέες προκλήσεις, αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην καριέρα μας, αλλά από την άλλη δεν θα πρέπει να παραμελούμε την προσωπική μας ζωή.

Γιατί οι δύο ζωές μας, η επαγγελματική και η προσωπική, αλληλοσυμπληρώνονται. Αν μία από τις δύο δεν λειτουργεί σωστά, αναπόφευκτα επηρεάζει και την άλλη.

Προσπαθούμε τόσο πολύ να προλάβουμε τα πάντα και να είμαστε τέλειοι σε όλα, που κάποιες φορές αφήνουμε τον χρόνο να μας προσπερνάει. Και έτσι αδυνατούμε να αντιληφθούμε και χάνουμε καθετί σημαντικό που συμβαίνει γύρω μας, στις σχέσεις μας, ακόμα και σε εμάς τους ίδιους επειδή απλά έχουμε την προσοχή μας στραμμένη αλλού.

Συχνά αφήνουμε την ζωή να μας προσπεράσει επειδή είμαστε απορροφημένοι με τη δουλειά μας. Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ ότι ίσως έρθει μία ημέρα που θα κοιταχτείς στον καθρέφτη και θα αναρωτηθείς πώς πέρασαν τα χρόνια;

Βρες τη δική σου ισορροπία

Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Και εμπόδια. Κι εσύ θα πρέπει να τα αντιμετωπίσεις. Αλλά δοκίμασε να κάποιες φορές να αποστασιοποιείσαι για λίγο. Δοκίμασε φεύγοντας από το γραφείο, λίγο πριν κλειδώσεις το συρτάρι σου, να αφήσεις μέσα εκεί ότι σε απασχολεί. Να μην το κουβαλήσεις στο σπίτι σου.

Ξεκίνησε να κάνεις γιόγκα ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Θα σε χαλαρώσει και θα σε αποφορτίσει. Άρχισε να ασχολείσαι με την προσωπική σου ζωή. Με τους φίλους και την οικογένειά σου. Κάνε μία συνειδητή προσπάθεια να αφιερώσεις χρόνο σε πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα αφιέρωνες, να ανακαλύψεις νέα μέρη στην πόλη, να περάσεις περισσότερο και ουσιαστικότερο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Μάθε καινούργια πράγματα και ασχολήσου με καθετί συναρπαστικό που μπορεί να σου προσφέρει ο κόσμος. Σιγά σιγά θα δεις ότι θα αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά, θα επαναπροσδιορίσεις τον σκοπό σου και θα απολαύσεις κάθε λεπτό. Θα είσαι πιο προσεκτικός με τις επιλογές σου, θα φοβάσαι λιγότερο και δεν θα τις κατακρίνεις.

Θα κατανοήσεις καλύτερα όχι μόνο τα άτομα που συναναστρέφεσαι και τις πράξεις τους, αλλά και κάθε αλλαγή που συμβαίνει και αφορά εσένα ή τους γύρω σου. Θα σε βοηθήσει να έχεις ανεκτικότητα κι αυτό με τη σειρά του θα σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα από απόσταση, σαν εξωτερικός παρατηρητής, αλλά με κατανόηση. Θα μπορείς να είσαι τόσο κοντά στα πράγματα ώστε να καταλαβαίνεις απόλυτα την κατάσταση, αλλά παράλληλα τόσο μακριά έτσι ώστε να μην επηρεάζεσαι από την κάθε δυσκολία.

Κάθε φορά που προκύπτει κάτι, μην αναρωτιέσαι «γιατί συμβαίνει αυτό σε εμένα;». Να βλέπεις το κάθε πρόβλημα σαν μία μεγάλη ευκαιρία να μάθεις κάτι καινούργιο.

Ίσως βέβαια αναρωτηθείς «κι αν αποστασιοποιηθώ τόσο πολύ και χάσω τελικά τον στόχο μου»; Μη φοβάσαι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Γιατί όσο περισσότερο αποστασιοποιείσαι, τόσο πιο καθαρά μπορείς να σκεφτείς. Και όσο πιο καθαρά μπορείς να σκεφτείς τόσο αυξάνεται η ικανότητά σου να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις. Και το σημαντικότερο; Τόσο περισσότερο μπορείς να απολαύσεις την ζωή σου.

Άρχισε από σήμερα. Φεύγοντας από το γραφείο, σκέψου πώς θα αποφορτιστείς από μία κουραστική ημέρα. Αυτή που μόλις πέρασε.

Διάβασε ακόμα:

3 Εύκολοι Τρόποι Για Να Αποφορτιστείς Φεύγοντας Από Το Γραφείο

Πότε Και Γιατί Πρέπει Να Κάνεις Αποτοξίνωση Από Τη Δουλειά Σύμφωνα Με Τους Επιστήμονες